Μια από τις σημαντικότερες συλλογές παγκοσμίως

Μια από τις σημαντικότερες συλλογές παγκοσμίως Facebook Twitter
0

Το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης του Μουσείου Μπενάκη, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δεκατρείς πιο σημαντικές συλλογές Ισλαμικής τέχνης παγκοσμίως, σύμφωνα με το περιοδικό Saudi Aramco World. Το νεοκλασικό κτιριακό συγκρότηµα των αρχών του 20ού αιώνα που στεγάζει το μουσείο βρίσκεται μιαν ανάσα από το αρχαίο νεκροταφείο του Κεραμεικού και την Αρχαία Αγορά και στους εσωτερικούς του χώρους εκτίθενται πάνω από 1.500 αντικείμενα όπως, έργα κεραµεικής, µεταλλοτεχνίας, χρυσοχοΐας, υφαντικής, ξυλογλυπτικής, υαλουργίας, ενεπίγραφες επιτύµβιες στήλες και όπλα, που ταξιδεύουν τον επισκέπτη στον χώρο και στον χρόνο από τον 8ο έως τον 20ο αιώνα και σε περιοχές όπως Αίγυπτος, Συρία, Ιράν, Τουρκία, Ισπανία και Ινδία.

Οι άλλες συλλογές που προτείνονται από το Saudi Aramco World ­(η ηλεκτρονική έκδοση του οποίου το 2004 κέρδισε τον τίτλο “Best Magazine Website” από το Web Marketing Association­ στο άρθρο του «A Global Guide to Islamic Art» των γνωστών ισλαμολόγων Jonathan M. Bloom & Sheila S. Blair) ανήκουν στα μουσεία: Victoria and Albert Museum (Λονδίνο), The David Museum (Κοπεγχάγη), Museum für Islamische Kunst (Βερολίνο), Musée du Louvre (Παρίσι), Metropolitan Museum of Art (Νέα Υόρκη), Freer Gallery of Art (Ουάσιγκτον), Los Angeles County Museum of Art (Λος Άντζελες), Museum of Islamic Art (Κάιρο), Topkapi Palace Museum (Κωνσταντινούπολη), National Museum of Islamic Art (Τεχεράνη), Museum of Islamic Art (Κουβέιτ), Museum of Islamic Art (Ντόχα).

Αν κάνετε μην βόλτα, μην παραλείψετε να πιείτε τον καφέ στην υπέροχη ταράτσα του μουσείου, με θέα την Ακρόπολη.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλο το δημοσίευμα: http://www.saudiaramcoworld.com/issue/200901/a.global.guide.to.islamic.art.htm

i. Μουσείο Ισλαµικής Τέχνης, Αγίων Ασωµάτων 22 και ∆ιπύλου 12

Καθηµερινά 9.00 - 17.00, εκτός ∆ευτέρας. Τετάρτη: 9.00 -
21.00.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ