Οι στάχτες του Τρούμαν Καπότε πουλήθηκαν για 43.750 δολάρια

Οι στάχτες του Τρούμαν Καπότε πουλήθηκαν για 43.750 δολάρια Facebook Twitter
32 χρόνια μετά το θάνατο του Τρούμαν Καπότε, ένας ανώνυμος συλλέκτης διέθεσε πάνω από 43.000 δολάρια για να αποκτήσει τις στάχτες του.
0

Οι στάχτες του συγγραφέα Τρούμαν Καπότε πουλήθηκαν σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες έναντι 43.750 δολαρίων.

Ο διοργανωτής της δημοπρασίας είχε δώσει τιμή εκκίνησης στα 2.000 δολάρια, αλλά τελικά η δημοπρασία απέφερε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό ενώ ο ιδιοκτήτης είναι συλλέκτης ο οποίος δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθεί η ταυτότητά του. Μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλειοδοτών ήταν άνθρωποι από τη Ρωσία, την Κίνα, την Γερμανία και Νότια Αμερική.

Ο διευθυντής του οίκου Julien που διοργάνωσε την δημοπρασία αναφέρει πως αναμενόμενη μια υψηλή τιμή, αλλά και ο ίδιος έμεινε έκπληκτος με το τελικό ποσό. Σημειώνει επίσης πως αυτή είναι η πρώτη φορά που δημοπρατούνται οι στάχτες κάποιου διάσημου.

Οι στάχτες του Τρούμαν Καπότε πουλήθηκαν για 43.750 δολάρια Facebook Twitter
Η τεφροδόχος του Καπότε

Μαζί με στάχτες του, δημοπρατήθηκαν και τα ρούχα που φορούσε ο Καπότε την ημέρα του θανάτου του. Τα ρούχα πουλήθηκαν έναντι 6.400 δολαρίων ενώ έναντι 9.280 δολαρίων πουλήθηκαν δύο μπουκάλια χαπιών του συγγραφέα.

"Του άρεσε πολύ να δημιουργεί αφορμές για να διαβάζει κανείς το όνομά του στις εφημερίδες. Νομίζω θα του άρεσε που και σήμερα είναι στα πρωτοσέλιδα." είχε αναφέρει ο Darren Julien, ο πρόεδρος του οίκου Julien. 

Οι στάχτες ήταν μέρος της περιουσίας της Joanne Carson, της συζύγου του Johnny Carson που υπήρξε παρουσιαστής του Tonight Show. O Carson, ο οποίος πέθανε πέρυσι, ήταν στενός φίλος του Καπότε και τον φιλοξένησε στο σπίτι του στο Μπελ Ερ. Εκεί τελικά πέθανε ο συγγραφέας από ηπατική νόσο το 1984 και οι κληρονόμοι δεν ήταν σίγουροι για το τι θα έπρεπε να κάνουν τις στάχτες του. Τελικά αποφάσισαν να τις διαθέσουν στη δημοπρασία, δήλωσε ο Julien.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ