Στις 15 Ιουλίου στο πλαίσιο της 11ης Animart που λαμβάνει χώρα στους Δελφούς, οι Τζούνκο Ναγκάτα, Φουτάμπα Σάτο και Ιωάννης Στρατάκης θα παρουσιάσουν το ελληνο-ιαπωνικό ηχητικό-μουσικό-ποιητικό αφιέρωμα «Η Σαπφώ στη χώρα των χρυσάνθεμων». Συνεργάζονται το Εργαστήριο Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και το Πανεπιστήμιο του Τόκιο.
Η Τζούνκο Ναγκάτα γεννήθηκε στο Τόκιο όπου ζει και εργάζεται, έχει σπουδάσει Ιστορία Βουδισμού και Κινεζική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Bukkyo, στο Κιότο της Ιαπωνίας και μιλά ελληνικά. Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων σε περιοδικά και στο διαδίκτυο που προωθούν την Ελλάδα στο ιαπωνικό κοινό ενώ συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ιαπωνίας σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος. Είναι ερασιτέχνης τραγουδίστρια ελληνικού ρεπερτορίου και διευθύντρια του GreeceJapan.com
H 11η ANIMART – βιωματικό σχολείο τεχνών, forum και φεστιβάλ σύγχρονης δημιουργικότητας, θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς από 10 έως 23 Ιουλίου 2017, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Tουρισμού, με τη συνεργασία του Δήμου Δελφών, της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας, και πανεπιστημιακών, επιστημονικών και άλλων σχετικών ιδρυμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προωθώντας τις πολιτιστικές ανταλλαγές, την καινοτόμα δημιουργικότητα και τον διεπιστημονικό διάλογο. Η έννοια της μεταμόρφωσης ως δομικό στοιχείο της τέχνης και του πολιτισμού θα προσεγγιστεί μέσα από εργαστήρια, μαθήματα, προβολές, εκθέσεις, διαγωνισμούς, ημερίδες.
H ANIMART απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα: νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές, φοιτητές, τους νέους δημιουργούς αλλά και τους φιλότεχνους, που θα ήθελαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από τις τέχνες, μετατρέποντας τις γνώσεις αυτές σε εργαλείο δουλειάς, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών. Η διοργάνωση στους Δελφούς το 2017 απευθύνεται επίσης σε Απόδημους Έλληνες και ξένους νέους επιστήμονες και καλλιτέχνες, αποβλέποντας στην εμβάθυνση των σχέσεών τους με αυτό το παγκόσμιας κληρονομιάς τοπόσημο και τις διαχρονικές πνευματικές αξίες που αντιπροσωπεύει.
σχόλια