Η στατιστική του έρωτος

Η στατιστική του έρωτος Facebook Twitter
0

Η στατιστική του έρωτος Facebook Twitter


Όπως αναφέρει το περιοδικό στο εισαγωγικό του σημείωμα «οι στατιστικοί πίνακες που ακολουθούν παρουσιάζουν πολύ σπουδαία δεδομένα πρώτα απ' όλα γιατί είναι αυθεντικοί κ' ύστερα γιατί είνε οι μόνοι που υπάρχουν στη διάθεση εκείνων οι οποίοι θέλουν να μελετήσουν μ' ένα κάπως θετικό τρόπο και με τη βοήθεια της στατιστικής τα αισθηματικά ζητήματα...».
Ιδού λοιπόν τα ερωτήματα και οι απαντήσεις:

Σε ποια ηλικία η γυναίκες έχουν το πρώτο ερωτικό ραντεβού τους;
Το πρώτο ραντεβού είνε μια μεγάλη κι' εξαιρετικά σημαντική ημερομηνία στη ζωή μιας γυναίκας. Θυμάται όλες τις λεπτομέρειες του, ακόμη και τις παραμικρές κι' όταν πειά έχη φθάσει στα εξήντα της χρόνια ...
Ιδού τώρα τι αποδεικνύει η σχετική στατιστική:
Τα περισσότερα κορίτσια είχαν το πρώτο ερωτικό ραντεβού τους σε ηλικία δεκαέξη χρόνων (21%) και σε ηλικία δεκαπέντε χρόνων (20%). Το περίεργο είνε ότι και στην ηλικία των δώδεκα χρόνων το ποσοστό είνε αρκετά μεγάλο (17%)

Η στατιστική του έρωτος Facebook Twitter

Σε ποια ηλικία η γυναίκες φιλούν για πρώτη φορά;
Επίσης και αυτή η χρονολογία είνε εξαιρετικά σημαντική για τη γυναίκα. Και η στατιστική αποδεικνύει ότι η ηλικία των δεκαέξη χρόνων που είνε η καλλίτερη για το πρώτο ερωτικό ραντεβού είνε επίσης και η καλλίτερη ηλικία για το πρώτο φιλί γιατί παρουσιάζει το μεγαλείτερο ποσοστό: 23%.Αντιθέτως είνε πολύ μικρό το ποσοστό των γυναικών που φιλήθηκαν για πρώτη φορά από την ηλικία των 17 χρόνων και άνω.

Σε ποια ηλικία η γυναίκες δέχονται την πρώτη πρότασι γάμου;
Εδώ φθάσαμε σ' έναν από τους πιο σημαντικούς σταθμούς της ζωής μιας γυναίκας. Η πρώτη πρότασι γάμου διαγράφει ολόκληρο το μέλλον της.
Ο σχετικός στατιστικός πίνακας μας δείχνει ότι η περισσότερες γυναίκες είχαν την πρώτη πρότασι γάμου στα 18 τους χρόνια. Κι' αλήθεια το ποσοστό αυτό συμβιβάζεται θαυμάσια και με τη λογική. Αυτή είνε συνήθως η κατάλληλη ηλικία γάμου για μια γυναίκα.
Ύστερα 'όμως από τα 20 χρόνια αρχίζει μια άγονη περίοδος. Η προτάσεις ελαττώνονται καταπληκτικά. Ας προσέξουν λοιπόν τα απαιτητικά κορίτσια που θέλουν ωραίο, πλούσιο και καλό σύζυγο ... Όχι υπερβολές, όχι πολλές απαιτήσεις.
Από την έρευνα αυτή ωστόσο απεκαλύφθησαν και δύο άλλες σημαντικές λεπτομέρειες: Διεπιστώθη δηλαδή ότι κατά γενικόν κανόνα η γυναίκα είνε εκείνη που προκαλεί την πρότασι του γάμου από μέρους του ανδρός και ότι ο άνδρας τις περισσότερες φορές κάνει μια πρότασι γάμου χωρίς να έχη ακριβείς και σαφείς ιδέες για την πραγματοποίησί του.

Η στατιστική του έρωτος Facebook Twitter

Που έγινε η πρώτη πρότασι γάμου;
Ο κατωτέρω κατάλογος σας απαριθμεί όλα εκείνα τα μέρη στα οποία η γυναίκες εδέχθησαν την πρώτη πρότασι γάμου:
Ζαχαροπλαστείο
Αυτοκίνητο
Ακρογιαλιά
Κρεββατοκάμαρα
Πλοίο ή βάρκα
Ντάνσινγκ
Σαλόνι

Σε ποια εποχή του έτους έγινε η πρώτη πρότασι γάμου;
Χάρις στη στατιστική βλέπουμε ότι τις περισσότερες προτάσεις γάμου η γυναίκες τις δέχονται την άνοιξι: 38%, ενώ το φθινόπωρο που είνε μια μελαγχολική εποχή παρουσιάζει τις λιγώτερες προτάσεις: 7%. Το καλοκαίρι και ο χειμώνας έρχονται σχεδόν στην ίδια μοίρα το ένα με 28% και το άλλο 27%. Το καλοκαίρι που είνε μια περίοδος διακοπών υπάρχει περισσότερος καιρός στη διάθεσι των ανδρών για να φλερτάρουν με τις γυναίκες και να τους κάνουν μια πρότασι γάμου. Επίσης φαίνεται ότι το καλοκαίρι γίνεται η πρώτη σκέψις για γάμο, η οποία ωριμάζει το φθινόπωρο και πραγματοποιείται τον χειμώνα.

Τι ώρα έγινε η πρότασι;
Διαπιστώθηκε ότι ο μεγαλείτερος αριθμός προτάσεων γάμου έγινε από τις 10 η ώρα τη νύχτα ως τις 2 η ώρα το πρωί κι' έτσι μπορούσε να βγάλη κανείς το συμπέρασμα ότι οι ερωτευμένοι είνε μάλλον ξενύχτηδες!
Επίσης από τις 5 ως τις 6 η ώρα το απόγευμα –η ώρα του τσαγιού!- και από τις 10 το πρωί ως το μεσημέρι γίνονται πάλι αρκετές προτάσεις γάμου.
Όλες η άλλες ώρες της ημέρας δεν προσφέρουν σχεδόν καμμιά ευκαιρία γι' αυτού του είδους τις προτάσεις
Από τις παραπάνω τώρα στατιστικές μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι η καλλίτερες συνθήκες για να δεχθή μια γυναίκα μια πρότασι γάμου είνε η εξής: ηλικία 18 χρόνων, σ' ένα ζαχαροπλαστείο, την άνοιξι στις δέκα η ώρα το βράδυ ...

Πόσες προτάσεις γάμου δέχεται μια γυναίκα;
Η μελέτη της σχετικής στατιστικής σ' αυτό το ζήτημα δεν είνε δυστυχώς πάρα πολύ ευχάριστη για τις γυναίκες. Η μισές σχεδόν γυναίκες, το 45%, δέχονται μόνο μια πρότασι γάμου και μόνο το 6% δέχονται περισσότερες από πέντε προτάσεις.
Ο μέσος όρος τώρα είνε ότι μια γυναίκα σ' όλη της τη ζωή έχει την πιθανότητα να δεχθή τρείς προτάσεις γάμου και τούτο υπό τας καλλιτέρας συνθήκας. Μα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για τις περισσότερες γυναίκες αρκεί μια μόνο πρότασι γάμου για να παντρευθούν ...

Η στατιστική του έρωτος Facebook Twitter

Σε ποια ηλικία παντρεύονται η γυναίκες;
Ο πιο σημαντικός σταθμός στη ζωή μιας γυναίκας είνε ο γάμος. Σε ποια ηλικία όμως συμβαίνει αυτό το μεγάλο γεγονός;
Η πιο κρίσιμη ηλικία της γυναίκας για τον γάμο είνε μεταξύ 27 και των 29 χρόνων. Είνε η κλασσική περίοδος του λεγομένου «γεροντοκορισμού» κατά την οποία μια γυναίκα δεν είνε πειά δεσποινίς γιατί είνε μεγάλη στα χρόνια, αλλ' επίσης δεν είνε ακόμα κυρία.
Ο μεγαλείτερος αριθμός των γάμων παρατηρείται στα 23 και στα 25 χρόνια με ένα μεγάλο ποσοστόν και στην ηλικία των 18 χρόνων».

Αυτά λοιπόν μας έλεγαν τα γκάλοπ εκείνης της εποχής, έτσι για να πάρουμε μια εικόνα. Ίσως κάποιοι θα θέλατε να ξέρατε και πόσο ευτυχισμένοι ήταν τελικά οι γάμοι. Ελλείψει άλλων στοιχείων και συνειδητοποιώντας ίσως το κενό το «Μπουκέτο» κλείνει το ρεπορτάζ με τις εξής σκέψεις:
«Και ο γάμος, η συμβίωσις μαζύ της, η ευτυχής και πανδαίμων, είνε ζήτημα τύχης. Ο λαός με τη σοφή του πείρα το πρόσεξε αυτό και μας προειδοποιεί σχετικώς: Ο γάμος είνε λαχείο! Η καλή γυναίκα και το γλυκό καρπούζι είνε ζητήματα τύχης! ...
Μακάριοι λοιπόν οι τυχεροί που κερδίζουν τον πρώτο αριθμό του λαχείου του γάμου!».

Ασφαλώς αγαπητοί αναγνώστες θα ήταν ενδιαφέρουσα μια ανάλογη στατιστική με τα σημερινά δεδομένα. Θα μπορούσαμε έτσι να τεκμηριώσουμε και στατιστικά το πόσο αλλάζουν οι εποχές, τα ήθη και τα έθιμα.


Η Παλιά Αθήνα ετοιμάζεται και για τον Απρίλιο και περιμένει πάντα την επίσκεψή σας

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ