Taste art
Εντυπωσιακός, πολύμορφος χώρος, εκλεκτικό μενού και πολλή μουσική στο bar restaurant της Αγίας Παρασκευής.
Από την πρώτη στιγμή που μπαίνεις στο εντυπωσιακό Da Vinci, το bar restaurant στην Αγία Παρασκευή, καθώς περπατάς στον διάδρομο από μάρμαρο Νάξου, που φωτίζεται από κάτω κάνοντάς το να μοιάζει με αλάβαστρο, σε κατακλύζει μια ευχάριστη αδημονία. Ο χώρος μιλάει από μόνος του, μοιρασμένος σε πολλά διαφορετικά επίπεδα που διαχωρίζουν το μπαρ, το lounge, το εστιατόριο, την αίθουσα εκδηλώσεων. Η έμπειρη διακοσμήτρια Βιργινία Καβράκη κατάφερε να δώσει στον χώρο των πολλών τετραγωνικών φινέτσα, λειτουργικότητα και πολυτέλεια. Το φιλόξενο προσωπικό μας έδωσε ένα τραπέζι με πανοραμική θέα στο μεγαλύτερο μέρος του μαγαζιού. Μέχρι να μαζευτεί η παρέα, ξεκινάμε με ένα ελληνικό Syrah από την επιλεγμένη και πλούσια λίστα κρασιών, υπό τους ήχους γνωστών χορευτικών μελωδιών. Μόλις ήρθε και ο τελευταίος που περιμέναμε, η εντολή δόθηκε στον σεφ Φίλιππο Δημόπουλο, ο οποίος μας πρόσφερε μια γευστική πανδαισία από επιλογές από το μενού του. Το καλωσόρισμα ήταν μια βελουτέ σούπα από γλυκιά κολοκύθα με ροζ πιπέρι και αμέσως μετά σαλάτα με ρόκα, αντίβ, ραντίτσιο, λιαστή ντομάτα, μοτσαρέλα και προσούτο. Το πρώτο πιάτο έκανε την εμφάνισή του: ριζότο με κολοκύθα και ζεστό τυρί taleggio. Οι κουβέντες αρχίζουν να χαλαρώνουν και μαθαίνω ότι τρία διαφορετικά συγκροτήματα αλλά και DJ ντύνουν μουσικά την εβδομάδα· ντίσκο, σόουλ, τζαζ και φάμκι ρυθμοί γεμίζουν τον χώρο και τον μετατρέπουν σε «ανεβασμένο» κλαμπ. Για κυρίως πιάτο η πρόταση της βραδιάς ήταν φαγκρί μαγειρεμένο με οστρακοειδή, πατάτες και ντοματίνια, αρωματισμένο με κρόκο Κοζάνης από τη μια και ψαρονέφρι με σος μανιταριών γαρνιρισμένο με girele (φρέσκο ζυμαρικό) γεμιστό με σπανάκι και γκοργκοντζόλα από την άλλη. Η γλυκιά αποφώνηση περιείχε μικρές δόσεις κρέμας μασκαρπόνε με κόκκινα φρούτα, φρέσκο παγωτό μέντα και καραμελώμενο τσουρέκι με κρέμα σοκολάτας και κάστανο.