Αίγλη Εστιατόριο

Ελληνική κουζίνα με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής σε μια μοναδικής ομορφιάς βεράντα στο κέντρο της πόλης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 11.7.2012 | 14:53

Η Αίγλη Ζαππείου, ένας από τους πλέον προνομιακούς χώρους της Αθήνας, μας ξανασυστήνεται αυτό το καλοκαίρι. Άλλαξε, λοιπόν, έβαλε τα «καθημερινά» της, χωρίς να εγκαταλείψει την κομψότητα, χωρίς να ενδώσει στον πειρασμό για προχειρότητα - το αντίθετο, μάλιστα, αφού στη νέα της προσπάθεια δεν έχασε τίποτα από την «αίγλη» της. Το Cibus, το εστιατόριο του συγκροτήματος, άλλαξε όνομα και πλέον φέρει το απλό κι ελληνικό «Αίγλη Εστιατόριο», επιλογή όχι τυχαία, αφού υποδηλώνει και τη στροφή στις κλασικές αξίες της ελληνικής κουζίνας, δίνοντας έμφαση σε όλα εκείνα που συνηθίσαμε ν’ αποκαλούμε τα τελευταία χρόνια «μαμαδίστικη» προσέγγιση στο φαγητό. Χωρίς παραχωρήσεις στην ποιότητα και με τιμολογιακή προσέγγιση -γύρω στα 20 ευρώ το άτομο- που συνιστά μια από τις κορυφαίες προτάσεις value for money του καλοκαιριού.

Ο χώρος του Εστιατορίου της Αίγλης παραμένει το ίδιο γοητευτικός, το ίδιο μυστηριακός και γεμάτος μοναδική ενέργεια, όπως πάντα. Η βεράντα μέσα στα δέντρα, αγκαλιά με τις νεοκλασικές γραμμές του μεγαλοπρεπούς και ιστορικού Ζαππείου, διατηρεί τη μοναδικότητά της ως ένας ιδανικός χώρος για τα ελληνικά καλοκαιρινά βράδια, που θα σε αγκαλιάσει βάζοντάς σε στον δικό της κόσμο.

Το μενού απλό, με ξεκάθαρες γεύσεις, σε βάζει αμέσως στο γευστικό παιχνίδι. Εκτός από τα πιάτα που θα διαβάσεις στον κατάλογο, υπάρχουν και προτάσεις ημέρας που καθημερινά εναλλάσσονται, όπως το κουνελάκι στη γάστρα με λαχανικά, για τις οποίες θα φροντίσουν να σε ενημερώσουν με ευγένεια και προθυμία τα νέα παιδιά που έχουν αναλάβει το σέρβις.

Για αρχή ήρθαν στο τραπέζι τα ερεθιστικά ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, καλοφτιαγμένα, μυρωδάτα και πληθωρικά. Οι κλασικοί κολοκυθοκεφτέδες ήταν αφράτοι και τα τηγανητά κεφτεδάκια ζουμερά και γευστικά. Τσιμπολογάς με ευχαρίστηση τους μεζέδες που μοιράζεσαι με τους φίλους και μαζί έχεις η ευκαιρία να ανταλλάξεις χαλαρές φιλικές κουβέντες.

Ο σεφ Μάκης Κοντοκώστας φιλετάρει με τέχνη τις σαρδέλες που έρχονται ψητές, χωρίς να έχουν χάσει τους χυμούς τους. Τρώγονται με μεγάλη ευχαρίστηση, το ίδιο και το μαστιχωτό, ψητό χταποδάκι. Η ταραμοσαλάτα σε κάθε μπουκιά αποκαλύπτει μια βελούδινη υφή και διακριτική, ξινούτσικη γεύση. Και αφού ερεθίσαμε τόσο όμορφα την όρεξη, προχωρήσαμε ακάθεκτοι στα κυρίως πιάτα, που και πάλι τα μοιράστηκε η παρέα. Τα σουτζουκάκια ήταν καλοφτιαγμένα και είχαν δεχτεί το απαλό άγγιγμα του κύμινου. Εξαιρετική ήταν η πληθωρική πιατέλα που περιλάμβανε νόστιμο γύρο, σουβλάκια και κεμπάπ με ψημένες πιτούλες.

Όλα τα πιάτα που δοκιμάσαμε είχαν σπιτική γεύση, γεύση που ξυπνά αναμνήσεις και συναισθήματα, εικόνες καλοκαιρινές από την κουζίνα της μαμάς και τα βιώματα των παιδικών χρόνων.

Το «Αίγλη Εστιατόριο» στον όμορφο χώρο του δίνει ζωή στις ελληνικές γεύσεις και στα αρώματα που έχουμε μάθει ν’ αγαπάμε.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon