Το Atrium είναι ένα αληθινό μπιστρό κάτω από την Ακρόπολη

Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Herodion σερβίρουν πιάτα με τις καλύτερες πρώτες ύλες της Ελλάδας

4.4.2018 | 12:30
Το Atrium είναι ένα αληθινό μπιστρό κάτω από την Ακρόπολη
Τραγανά churros που συνδυάζονται με κρέμα ρυζόγαλο και αποξηραμένα φρούτα (€6).

 

Καλαισθησία, ηρεμία και κομψότητα σε καλές δόσεις θα σε αγκαλιάσουν μόλις διαβείς το κατώφλι του Atrium Greek bistrot του ξενοδοχείου Herodion, κάτω από την Ακρόπολη. Σέρα γαλλικού εστιατορίου θυμίζει η σάλα, ένας ζεν κήπος με άφθονα φυτά και τους κορμούς των φωτισμένων δέντρων μέσα στον χώρο να στέκουν σαν γλυπτά.

 

Όταν γνωρίσεις και την ευγενική ιδιοκτήτρια του Herodion Hotel, την Κάτια Τσιμιδοπούλου, με το ζεστό χαμόγελο, θα καταλάβεις αμέσως από πού πηγάζει αυτή η αρμονία. Στην κουζίνα, οι Μάριος Πιρπιρίδης και Μανώλης Μαυριγιαννάκης μαγειρεύουν με τεχνική και πάθος, επιλέγοντας τις καλύτερες πρώτες ύλες από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

 

Το Atrium είναι ένα αληθινό μπιστρό κάτω από την Ακρόπολη
Στην κουζίνα, οι Μάριος Πιρπιρίδης και Μανώλης Μαυριγιαννάκης μαγειρεύουν με τεχνική και πάθος, επιλέγοντας τις καλύτερες πρώτες ύλες από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

 

Τη φρέσκια, μοντέρνα ματιά τους ανακαλύπτεις στους πληθωρικούς λουκουμάδες που γεμίζονται με μανούρι Ελασσόνας, περιχύνονται με μέλι, πασπαλίζονται με σουσάμι και σερβίρονται εντυπωσιακά πάνω σε ξύλινο κορμό, σαν να αιωρούνται (€8,50).

 

Νόστιμο είναι το ραγού άγριων μανιταριών με ψητές γλυκοπατάτες, ενώ τη γευστική ένταση χαρίζει το βολάκι Τήνου (€7). Οι σεφ σερβίρουν κομψά τη μανιάτικη σαλάτα, με τα τραγανά φύλλα δεμένα σε μπουκετάκια, ενώ στη μέση του πιάτου φιγουράρει μοσχοβολιστός μοσχαρίσιος κιμάς με τσίλι και σφέλα Μάνης (€9).

 

Το Atrium είναι ένα αληθινό μπιστρό κάτω από την Ακρόπολη
Οι λουκουμάδες γεμίζονται με μανούρι Ελασσόνας, περιχύνονται με μέλι, πασπαλίζονται με σουσάμι και σερβίρονται εντυπωσιακά πάνω σε ξύλινο κορμό, σαν να αιωρούνται (€8,50).

 

Το κερκυραϊκό σοφρίτο από μοσχαρίσιο φιλέτο σιγομαγειρεύεται μαστόρικα, συνοδεύεται από πατάτες τηγανητές (€22) και κάθε μπουκιά αποκαλύπτει βαθιά νοστιμιά. Ωραίο το παιχνίδι του ψητού σολομού με τον χυμό παντζάρι, που του χαρίζει ελκυστικό χρώμα, το διακριτικό άρωμα από τη μαστίχα Χίου και τη συνοδεία από φίνα κρέμα σκόρδου (€16).

 

Δυνατός προμηνύεται ο γλυκός επίλογος με μελόπιτα Σίφνου με λευκή τρούφα και περγαμόντο που πρώτα τρώγεται με τα μάτια και μετά σε ταξιδεύει η διακριτική γλύκα της στο όμορφο Κυκλαδονήσι (€6).

 

Το Atrium είναι ένα αληθινό μπιστρό κάτω από την Ακρόπολη
Καλαισθησία, ηρεμία και κομψότητα σε καλές δόσεις θα σε αγκαλιάσουν μόλις διαβείς το κατώφλι του Atrium Greek bistrot του ξενοδοχείου Herodion, κάτω από την Ακρόπολη.

 

Συγκλονιστικά τα τραγανά churros που συνδυάζονται με κρέμα ρυζόγαλο και αποξηραμένα φρούτα (€6). Η λίστα κρασιών που έχει επιμεληθεί ο Δημοσθένης Βασιλειάδης με ενδιαφέρουσες προτάσεις μικρών και μεγάλων Ελλήνων παραγωγών υποστηρίζει καλά την κάρτα φαγητού.

Ροβέρτου Γκάλη 4, Ακρόπολη
210 9236832
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
ΤΣΕΚ ΒΑΓΙΑΣ στην Καλαμάτα: “Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά”  

«Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά» στην Καλαμάτα  

Αγλαϊα Κρεμέζη |
Scroll to top icon