Οίνος και συμπάθεια

Όσες φορές και αν επισκεφθώ το Tirbouson, αισθάνομαι το ίδιο όμορφα. Περιβάλλον οικείο και σέρβις που σε κάνει να αισθάνεσαι σαν στο σπίτι σου. Φαγητό τίμιο, ειλικρινές και νόστιμο. Τι άλλο χρειάζεσαι για να περάσεις καλά;

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 19.2.2009 | 00:00

Το Tirbousonείναι ένας όμορφος, χαλαρός χώρος πουέχει βρει τη θέση του στην περιοχή τουΚεραμεικού. Λίγο πιο κάτω από την πολύβουηπλατεία. Αν ακολουθήσεις τις γραμμέςτου τρένου, το συναντάς σε μια ήσυχηγειτονιά. Τα τρένα που περνούν δίνουντο δικό τους τόνο και συνωμοτούν ιδανικάστο άρωμα μιας περασμένης εποχής. Καιτο εσωτερικό περιβάλλον του Tirbousonακολουθεί το ύφος της γειτονιάς. Λιτό,ανάλαφρο με ξύλινο δάπεδο και μια popδιακοσμητική διάθεση . Το εντυπωσιακόφωτιστικό φτιαγμένο από μπουκάλιακυριαρχεί παιχνιδιάρικα.

Τραπεζάκια ντυμένα μελαδόκολλες που πάνω γράφουν τη λίστατων κρασιών. Άλλωστε και η ονομασίατου μαγαζιού παραπέμπει στην απόλαυσητου οίνου. Η λίστα κρασιών με 30 επιλεγμένεςετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα αλλάκαι με καλές προτάσεις από τα κρασιάτου Νέου Κόσμου δείχνει να βρίσκεταισε καλή ισορροπία με το μενού, ενώ οιετικέτες της είναι καλά τιμολογημένεςγια να μπορέσεις να δοκιμάσεις.

Με ένα Tirbousonθα ανοίξουμε μια φιάλη κρασί αλλά καιτην όρεξή μας. Εδώ, η κουζίνα παίζειδυνατά με νόστιμους μεζέδες. Όσες φορέςέχω επισκεφτεί το μαγαζί, πάντα το φαγητόείναι προσεγμένο και πάντα αισθάνομαιτη θαλπωρή της σπιτικής κουζίνας.Εξάλλου, για να χαλαρώσουμε στουςδύσκολους καιρούς που περνάμε έχουμεανάγκη να βρεθούμε κοντά με φίλους γύρωαπό ένα τραπέζι και να ανοίξουμε τηνκαρδιά μας.

Η κουζίνα έχει απ' όλατα καλά. Θα ξεκινήσω από τις πίτες πουέχω και αδυναμία. Φυσικά, καθημερινάαλλάζουν στις προτάσεις της ημέρας,αλλά όποια και να πετύχεις, το σίγουροείναι το θα την ευχαριστηθείς. Ξεχωρίζωτη χορτόπιτα που ευωδιάζει από ταμυρώνια, τους ζοχούς και το σταμναγκάθι.Όχι πως δεν θα ενδώσω και στην κολοκυθόπιταμε τον μάραθο, το πράσο και την ξινομυζήθραπου έρχεται και ισορροπεί τη γλύκα τηςκολοκύθας.

Τα ντολμαδάκια τηςΔέσποινας είναι χειροποίητα σαν μικράμπιζουδάκια πεντανόστιμα και είναιmust. Στα πιάτα ανακαλύπτειςτα φρέσκα υλικά που σου χαρίζουν τηναυθεντική νοστιμιά. Αφουγκράζεσαι τηναγωνία του ιδιοκτήτη για την καλήποιότητα. Καλοφτιαγμένα και γευστικάείναι και τα κεφτεδάκια με σάλτσαντομάτας, δυόσμο και μανούρι.

Και αν κάποιος κάνειδίαιτα, τότε θα καλυφθεί με το σουβλάκιγαλοπούλας που πριν ψηθεί στη σχάραμαρινάρεται με κάρδαμο, τζίντζερ καιπορτοκάλι. Όλα τα πιάτα κρύβουν μιαδημιουργική νότα, ακόμη και οι πιοπαραδοσιακές προτάσεις όπως οΜπαρδουνιώτιος κόκορας που ακολουθείτη μανιάτικη συνταγή και φτιάχνεται μετυρί σφέλα. Απολαυστικές είναι οιμπουκιές από μοσχαράκι γάλακτος πουείναι μαγειρεμένο με πιπεριά Φλωρίνης,κάπαρη, μπούκοβο και μέλι.

Περνά όμορφακανείς στο Tirbouson καιδιαπιστώνει ότι το ίδιο αισθάνονταικαι οι διπλανές παρέες. Χαρούμενεςσυζητήσεις, γέλια: ό,τι πρέπει μετά απόμια κουραστική μέρα.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Πού και τι θα τρώμε και θα πίνουμε τους επόμενους μήνες στην Αθήνα

Πού και τι θα τρώμε και θα πίνουμε τους επόμενους μήνες στην Αθήνα

Ζωή Παρασίδη |
Scroll to top icon