Positive eating

Η σχέση των Ελλήνων με τα τσοπ στικς πέρασε μια χαλαρή περίοδο, αλλά τώρα αναθερμάνθηκε και οι ασιατικές γεύσεις επανακάμπτουν με μεγαλύτερο πάθος, με τη βοήθεια και του περίφημου Wagamama.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 15.1.2009 | 00:00

ΣτοGolden Hallβρέθηκα εν μέσω γιορτών.Εκεί, μέσα από τη στυλιστική ζαλάδα πουπροκαλούν οι επώνυμες φίρμες, κατευθύνεταικανείς στο δεύτεροόροφο όπου«προσγειώθηκε» το άρτι αφιχθέν εκΛονδίνου Wagamama.Ο λόγος για το εστιατόριομε την ασιατικής επιρροής κουζίνα, πουήρθε να προστεθεί στην αγγλική αλυσίδα,τοοποίο διαθέτει περισσότερααπό 100 εστιατόρια και φανατικούς οπαδούςσε όλο τον κόσμο.

Ουράαπό ανθρώπους όλων των ηλικιών περίμενευπομονετικά για να αδειάσει κάποιο απότα τραπέζια και τους πάγκους. Είχακαιρό να δωτέτοιαεικόνα σε εστιατόριο.Ασφαλώς βοηθά και το πολυσύχναστοεμπορικό κέντρο. Το σύνθημα των Wagamamaείναι «positive eating-positiveliving», αντικατοπτρίζονταςτη φιλοσοφία τους, που ξεκίνησε με τοπρώτο μαγαζί που άνοιξε το 1992 στο Λονδίνο,θέλοντας να συνδυάσει φρέσκα υλικά,απλή ατμόσφαιρα και άψογη εξυπηρέτηση.Ετσι ακριβώς το εισπράττω, παραγγέλνονταςαπό το πλούσιο μενού πιάτα ramenή teppan, που μαγειρεύονταιτη στιγμή που θα τα παραγγείλεις. Τογλωσσάριο στον κατάλογο σε συστήνειστα υλικά της ιαπωνικής κουζίνας καικάνει τη ζωή σου εύκολη στην παραγγελία.Γεύσεις ξεχωριστές, εξαιρετικά χορταστικέςοι μερίδες, χωρίς να σε βαραίνουν. Τατηγανητά duck gyozaπου είναι πιτάκια από ζύμη dumplingμε γέμιση πάπια και πράσο και συνοδεύονταιαπό υπέροχη σάλτσα κερασιού hoisin είναι ένα δυνατό γευστικόξεκίνημα. Προτείνω όμως και το ebikatsu, τις παναρισμένεςτηγανητές γαρίδες που σερβίρονται μεπικάντικη τσίλι σος και μια φέταμοσχολέμονο. Τοteriyaki κοτόπουλο, μαριναρισμένοκαι τρυφερό, μαγειρεμένο στο wok,ήρθε νοστιμότατο με ρύζι ιαπωνικούτύπου και ανάμεικτα λαχανικά με σπόρουςσουσαμιού και κόκκινες πίκλες. Γευστικότατακαι τα noodles ολικής αλέσεωςστο teppan με κρεμμύδι, αυγό,νότες σκόρδου, γλυκιά κολοκύθα, χρωματιστέςπιπεριές τραγανές και μανιτάρια άσπρακαι πλευρώτους, ραντισμένα με ξύδι μεαρωματικά.

Πιάτανόστιμα και ισορροπημένα. Αν πάλι θέλειςνα ζεστάθειςγιατα καλά, τότε θα βρειςκαταφύγιο στα ramen μεnoodles μέσα σε ζωμό απόκοτόπουλο και χοιρινό, με φρέσκοκρεμμυδάκι, σπανάκι, ρίζες μπαμπού καιμαριναρισμένο στήθος κοτόπουλο ψημένοστη σχάρα. Στο εξωτερικό συνηθίζουν νασυνοδεύουν το φαγητό τους με ένα κουπάκιπράσινο τσάι, μια συνήθεια που δύσκολαθα βρει οπαδούς στην Ελλάδα.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Πού και τι θα τρώμε και θα πίνουμε τους επόμενους μήνες στην Αθήνα

Πού και τι θα τρώμε και θα πίνουμε τους επόμενους μήνες στην Αθήνα

Ζωή Παρασίδη |
Scroll to top icon