Όχι, δεν βρέθηκε χτες ο σκελετός του Λιαντίνη στον Ταΰγετο

Όχι, δεν βρέθηκε χτες ο σκελετός του Λιαντίνη στον Ταΰγετο Facebook Twitter
Το καλύτερο είναι το άρθρο «Τοπικό site της Σπάρτης με την Αστυνομία ισχυρίζονται ότι βρήκαν τον σκελετό του καθηγητή Λιαντίμη» που καταλήγει πως «Αργότερα έγινε εξέταση DNA όπου πιστοποίησε πως πρόκειται για τον Δημήτρη Λιαντίνη»
2

Αυτή τη στιγμή ο Λιαντίνης είναι το Νο1 trending topic στο ελληνικό Twitter. Άρθρα που λένε ότι βρέθηκαν τα οστά του καθηγητή Λιαντίνη στον Ταϋγετο μετά την εξαφάνισή του το 1998 μοιράζονται στο Facebook, ενώ και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης (που έχει μια αδυναμία στα hoax) μοιράστηκε την «είδηση» απ' το λογαριασμό του στο Twitter:

είδηση έχει χτεσινή ημερομηνία (26/8/2016) αλλά ελάχιστοι τη διάβασαν ολόκληρη ώστε να προσέξουν πως μιλάει για κάτι που έγινε το 2005, όταν και βρέθηκε όντως ο σκελετός του καθηγητή. (Είναι στην κατηγορία «Αρχική › Επικαιρότητα › Πριν 10 χρόνια+».)

Το πρόβλημα φυσικά ξεκίνησε απ' το ότι στον τίτλο/υπότιτλο δε διευκρινίζεται ότι η είδηση δημοσιεύεται στο πλαίσιο μια στήλης «ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ». Το "Βρέθηκε ο σκελετός του Λιαντίνη στον Ταΰγετο" όταν μοιράζεται στα social media δίνει, όπως είναι λογικότατο, την εντύπωση πως έγινε κάτι μόλις τώρα. 

Έτσι κάποιοι που δεν το κατάλαβαν το πήραν και το έβαλαν ως είδηση, ενώ άλλοι που το κατάλαβαν το έβαλαν με παρόμοιο τρόπο: δίνοντας την εντύπωση της είδησης στον τίτλο, εξηγώντας όμως στις μέσα σελίδες πως αυτό έγινε πριν από 11 χρόνια...)

 

Το καλύτερο ήταν το άρθρο «Τοπικό site της Σπάρτης με την Αστυνομία ισχυρίζονται ότι βρήκαν τον σκελετό του καθηγητή Λιαντίμη» που πέρα απ' το λάθος στο όνομα του καθηγητή, αναδημοσιεύει σχεδόν όλο το αρχικό άρθρο του Apela.gr, αφαιρώντας όμως οποιαδήποτε αναφορά στο 2005. Έχοντας διαγράψει στρατηγικά όλα τα «Πριν από 10+ χρόνια», κόβει το κείμενο πριν την κατακλείδα που ήταν «Το ημερολόγιο τότε έγραφε Τετάρτη 6 Ιουλίου 2005». 

Το αποτέλεσμα; Το άρθρο που αφήνει να εννοηθεί πως κάποιοι ισχυρίζονται ότι βρήκαν χτες τον σκελετό του Λιαντίνη, κλείνει τονίζοντας «Αργότερα έγινε εξέταση DNA όπου πιστοποίησε πως πρόκειται για τον Δημήτρη Λιαντίνη». (Αργότερα πότε; Το απόγευμα; Το πώς πρόλαβαν και τα έκαναν όλα αυτά σε μισή μέρα είναι ένα μικρό θαύμα...)

Όπως ήταν τελείως αναμενόμενο, το μπέρδεμα χλευάστηκε ιδιαιτέρως...

.

.

.

 

 

Από τη συνέντευξη που πήρα απ' τον Δημήτρη Αλικάκο με αφορμή τη βιογραφία του που κυκλοφόρησε πρόσφατα:

—Πότε αποφασίσατε να γράψετε ένα βιβλίο για αυτόν;
Το 2005, όταν βρέθηκε νεκρός στον Ταΰγετο, επτά χρόνια μετά την «εξαφάνισή» του. Βάζω τη λέξη σε εισαγωγικά γιατί έτσι χαρακτηρίστηκε τότε το γεγονός από τα ΜΜΕ. Ωστόσο δεν εξαφανίστηκε, υπό την έννοια ότι έχασε το δρόμο του γυρισμού. Ξέραμε ότι πήγε στο βουνό, ξέραμε ότι είναι νεκρός, δεν γνωρίζαμε πού ακριβώς. Μόνο ένας το γνώριζε.

—Λέτε «ξέραμε». Ποιοι;
Οι άνθρωποι που τον πίστεψαν όταν έγραψε τη λέξη «πεθαίνω» στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του. Είμαι ένας από αυτούς.

—Και ποιος είναι αυτός που γνώριζε τον τόπο θανάτου του;
Ένας συγγενής του, ο Παναγιώτης Νικολακάκος. Του το αποκάλυψε στις 18 Απριλίου 1998 και του ζήτησε να το κρατήσει μυστικό για επτά χρόνια. Ενάμισι μήνα μετά, την 1η Ιουνίου, ο Λιαντίνης ανέβηκε στο βουνό για τελευταία φορά. Ανέβηκε, αλλά δεν κατέβηκε. Πέθανε εκεί...

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ