Βρετανός υπουργός Εμπορίου: 50-50 οι πιθανότητες για Brexit αν δεν ψηφιστεί η συμφωνία της Μέι

Βρετανός υπουργός Εμπορίου: 50-50 οι πιθανότητες για Brexit αν δεν ψηφιστεί η συμφωνία της Μέι Facebook Twitter
EPA
0

«50-50» είναι οι πιθανότητες να προχωρήσει το Brexit, εκτιμά ο υπουργός Εμπορίου της Μεγάλης Βρετανίας, ο Λίαμ Φοξ, αν η Βουλή των Κοινοτήτων απορρίψει τη συμφωνία της Τερέζα Μέι στα μέσα Ιανουαρίου. 

«Εάν δεν την ψηφίσουμε, δεν είμαι σίγουρος αν θα έδινα (στο ενδεχόμενο το Brexit να προχωρήσει) πολύ περισσότερο από 50-50», τόνισε ο Φοξ, ένας από τους φανατικότερους υπέρμαχους της αποχώρησης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Sunday Times.

Καθώς θεωρητικά απομένουν τρεις μήνες ώσπου να αποχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ε.Ε. στις 29 Μαρτίου, η συμφωνία που έκλεισε η Μέι για το διαζύγιο είναι στον αέρα και τα πάντα είναι ανοιχτά, από Brexit χωρίς συμφωνία έως την ακύρωση της αποχώρησης ή τη διοργάνωση νέου δημοψηφίσματος.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η πρωθυπουργός του Συντηρητικού Κόμματος ακύρωσε τη σχεδιαζόμενη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, αφού παραδέχθηκε ότι όδευε σε συντριπτική ήττα.

Τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων εντέλει αναμένεται να ψηφίσουν την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 14η Ιανουαρίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM