Η Μις Αλγερία απάντησε στον ρατσιστικό οχετό των τρολς και το διαδικτυακό bullying

Η Μις Αλγερία απάντησε στον ρατσιστικό οχετό των τρολς και το διαδικτυακό bullying Facebook Twitter
Η Khadija Ben Hamou φόρεσε το στέμμα της Μις Αλγερία, αλλά αυτή η νίκη προκάλεσε μαζική επίθεση των τρολς
0

Η Khadija Ben Hamou πρόσφατα στέφθηκε Μις Αλγερία, αλλά η νίκη της επισκιάστηκε από ρατσιστικά σχόλια και σφοδρές επιθέσεις των τρολς για το χρώμα του δέρματός της.

«Δεν θα υποχωρήσω εξαιτίας των ανθρώπων που με επέκριναν», δήλωσε στο Αλγερινό ειδησεογραφικό site TSA.

Το σκούρο χρώμα του δέρματος, η μύτη και τα χείλη της έχουν γίνει θέμα σχολίων για τα τρολς στο Facebook και το Twitter. Τα σχόλια ήταν ρατσιστικά και σεξιστικά και κάποιοι έγραψαν πως «δεν μοιάζει καν με γυναίκα».

Οι Αλγερινοί με σκουρότερο δέρμα συχνά αντιμετωπίζουν διακρίσεις στο βορειοαφρικανικό κράτος.

Η Μις Αλγερία απάντησε στον ρατσιστικό οχετό των τρολς και το διαδικτυακό bullying Facebook Twitter

Η Βen Hamou τελικά απάντησε στο θέμα πυ πήρε μεγάλες διαστάσεις στη χώρα. Η Μις Αλγερία, η οποία προέρχεται από τη νότια περιοχή του Adrar, δήλωσε ότι ήταν υπερήφανη για την ταυτότητά της και που κέρδισε τον ανταγωνισμό.

«Είναι τιμή μου που έχω επιτύχει το όνειρό μου και είναι υπερήφανη για το κράτος του Adrar από όπου έρχομαι», είπε. «Ενθαρρύνω επίσης τα κορίτσια της περιοχής μου να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό αν το επιθυμούν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το περιοδικό μόδας Vogue, είναι η δεύτερη μαύρη γυναίκα - μετά την Nassima Mokadem το 2005 - που κερδίζει τον διαγωνισμό.

Η Μις Αλγερία απάντησε στον ρατσιστικό οχετό των τρολς και το διαδικτυακό bullying Facebook Twitter

Οι επικριτές της είπαν ότι δεν αντιπροσωπεύει την ομορφιά της Αλγερίας και αμφισβητούν τη νίκη της.

Οι διοργανωτές του διαγωνισμού για τη Μις Αλγερία, στάθηκαν στο πλευρό της και δήλωσαν ότι αποδοκιμάζουν «τη ρατσιστική συμπεριφορά».

Η ομορφιά στην Αλγερία και σε άλλες χώρες της Βόρειας Αφρικής σχετίζεται με το χρώμα του δέρματος με το λευκότερο δέρμα κατά την άποψη πολλών ανθρώπων στην περιοχή, να θεωρείται κριτήριο ομορφιάς.

Έτσι, όταν μερικοί Αλγερινοί συνειδητοποίησαν ότι η κοπέλα που θα τους εκπροσωπήσει σε διεθνές επίπεδο  ήταν μαύρη, αντέδρασαν.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου ανάμεσα στις 5 υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX

Πολιτισμός / «Animal»: Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX η ταινία της Σοφίας Εξάρχου

Η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
LIFO NEWSROOM
Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Πολιτισμός / Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέο Καστελούτσι, Τιάγκο Ροντρίγκες, Μπενχαμίν Λαμπατούτ, Γιώργος Κουτλής, Μάριο Μπανούσι: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στον εντυπωσιακό προγραμματισμό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2024-25.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2024-25

Πολιτισμός / 17 νέες παραγωγές και 2 επαναλήψεις: Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2024-25

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μόσχος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
lee

Πολιτισμός / H Κέιτ Γουίνσλετ, η Χάλι Μπέρι και η «Πλεξούδα» από αύριο στους κινηματογράφους

Ένας μεγάλος αριθμός νέων ταινιών έρχεται για να προλάβει τις τελευταίες μέρες των θερινών κινηματογράφων, λίγο πριν παραδώσουν τη σκυτάλη στις χειμερινές αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πολιτισμός / Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η περιορισμένη κινηματογραφική προβολή θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει την πρώτη παρουσίαση της συναυλίας από το Ντουρμπάν, στη Νότια Αφρική
LIFO NEWSROOM