Μπορέλ: Κανείς ακόμα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο νικητής στις ΗΠΑ

Μπορέλ: Κανείς ακόμα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο νικητής στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Μπορέλ: Κανείς ακόμα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο νικητής (EPA)
0

Στάση αναμονής από την Ευρώπη καθώς συνεχίζεται το εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σιωπηλοί σήμερα το πρωί, περιμένοντας το τελικό αποτέλεσμα, που παραμένει αμφίβολο.

Αλλά ακόμη και αυτή η προσέγγιση είναι μια σιωπηρή απόρριψη του πρώιμου ισχυρισμού του προέδρου Τραμπ για νίκη και έκκληση να σταματήσει η καταμέτρηση, σχολιάζουν οι αναλυτές.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, εξέφρασε την προσωπική του άποψη επιμένοντας ότι κάθε ψήφος πρέπει να μετρηθεί σε έναν τόσο σκληρό αγώνα.

«Ο αμερικανικός λαός μίλησε. Ενώ περιμένουμε το εκλογικό αποτέλεσμα, η ΕΕ παραμένει έτοιμη να συνεχίσει να χτίζει μια ισχυρή διατλαντική εταιρική σχέση, βασισμένη στις κοινές αξίες και την ιστορία μας» ανέφερε νωρίτερα στο Twitter.

«Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο νικητής, επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.» αναφέρει δήλωσή του που επικαλείται το BBC.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβε ότι οι εκλογές στις ΗΠΑ είναι μία συνεχιζόμενη διαδικασία: «Θα υπακούσουμε ό, τι θα ανακοινωθεί επίσημα από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ και πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να κάνουν το ίδιο» ανέφερε.

Σταθερός υποστηρικτής του Προέδρου Τραμπ ωστόσο δηλώνει ανοιχτά ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Janez Janša.

Σε ανάρτησή του νωρίτερα ισχυρίστηκε ότι ήταν «αρκετά σαφές» ότι ο πρόεδρος επανεκλέχθηκε και όλα τα υπόλοιπα είναι fake news. Αυτό δείχνει ακόμη μεγαλύτερο θρίαμβο για τον Τραμπ, ανέφερε ενώ έσπευσε να του δώσει και συγχαρητήρια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βόρεια Κορέα κατασκευάζει το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο πολεμικό της πλοίο - Νέες δορυφορικές φωτογραφίες

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα κατασκευάζει το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο πολεμικό της πλοίο - Νέες δορυφορικές φωτογραφίες

Η ναυτική δύναμη της Βόρειας Κορέας υπολογίζεται σε περίπου 400 περιπολικά σκάφη και 70 υποβρύχια, σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών των ΗΠΑ (DIA) από το 2021
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος στην Ουκρανία: 13χρονος ήρωας γλιτώνει από φλεγόμενο λεωφορείο και βοηθά άλλους να σωθούν στο Σούμι

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: 13χρονος γλιτώνει από φλεγόμενο λεωφορείο και βοηθά άλλους να σωθούν στο Σούμι

Η ρωσική επίθεση καταδικάστηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε «φρικτό» το χτύπημα στο Σούμι, αποφεύγοντας ωστόσο να κατονομάσει ευθέως τη Ρωσία ως υπεύθυνη
LIFO NEWSROOM