Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν πέρασε μπροστά από τον Τραμπ στην Τζόρτζια - Mε 917 ψήφους

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν πέρασε μπροστά από τον Τραμπ στην Τζόρτζια - Mε 917 ψήφους Facebook Twitter
EPA
0

Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε σήμερα περισσότερο έδαφος σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις αμφίρροπες πολιτείες της Τζόρτζια και της Πενσιλβάνια, πλησιάζοντας περισσότερο στον Λευκό Οίκο μερικές ώρες αφού ο Τραμπ ισχυρίσθηκε ψευδώς ότι «κλέβουν» την εκλογή του.

Ο Μπάιντεν έχει προβάδισμα 253 έναντι 214 στο Σώμα των Εκλεκτόρων που αναδεικνύει τον νικητή, σύμφωνα με τα περισσότερα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, και οδεύει σταδιακά προς την εξασφάλιση των 270 ψήφων που χρειάζονται για να κερδίσει την εκλογή στις τέσσερις αμφίρροπες πολιτείες.

Ο 77χρονος Μπάιντεν θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος αν κερδίσει την Πενσιλβάνια ή αν κερδίσει δύο από τις πολιτείες Τζόρτζια, Νεβάδα και Αριζόνα. Ο δρόμος του Τραμπ μοιάζει πιο στενός, καθώς χρειάζεται να κερδίσει την Πενσιλβάνια και την Τζόρτζια και επίσης να πάρει από τον Μπάιντεν είτε τη Νεβάδα είτε την Αριζόνα.

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν πέρασε μπροστά από τον Τραμπ στην Τζόρτζια - Mε 917 ψήφους Facebook Twitter
Reuters

Στην Πενσιλβάνια, η οποία έχει 20 εκλεκτορικές ψήφους, ο Μπάιντεν μείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το προβάδισμα του Τραμπ σε λίγο πάνω από 18.000 ψήφους, ενώ στην Τζόρτζια, η οποία έχει 16 εκλεκτορικές ψήφους, η κατάσταση ανατράπηκε, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το CNN, και ο Μπάιντεν προηγείται τώρα κατά 917 ψήφους.

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν πέρασε μπροστά από τον Τραμπ στην Τζόρτζια - Mε 917 ψήφους Facebook Twitter
Reuters

Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να συνεχίσουν να εξελίσσονται υπέρ του Μπάιντεν, καθώς πολλές από τις ψήφους που μένει να καταμετρηθούν προέρχονται από περιοχές που ψηφίζουν τους Δημοκρατικούς, περιλαμβανομένων των πόλεων Φιλαδέλφεια και Ατλάντα.

Ο Μπάιντεν, στο μεταξύ, είδε το προβάδισμά του στην Αριζόνα να συρρικνώνεται νωρίς σήμερα το πρωί σε περίπου 47.000 ψήφους. Στη Νεβάδα εξακολουθεί να προηγείται με μόλις 12.000 ψήφους.

Ενώ η χώρα κρατάει την ανάσα της τρεις ημέρες μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη την Τρίτη, αξιωματούχοι στην Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια εξέφρασαν αισιοδοξία ότι θα τελειώσουν σήμερα την καταμέτρηση, ενώ η Αριζόνα και η Νεβάδα εξακολουθεί να αναμένεται ότι θα χρειαστούν ακόμη μέρες για να οριστικοποιήσουν τις καταμετρήσεις τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Διεθνή / Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε πρακτική ή θεραπεία που αποσκοπεί στην αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου ενός ανηλίκου, καθώς και στην καταστολή ή μείωση της έλξης προς άτομα του ίδιου φύλου
LIFO NEWSROOM
Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών, προσερχόμενος σε συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ότι θα χρειαστούν μελλοντικές συνομιλίες για τις παραχωρήσεις της Ρωσίας
LIFO NEWSROOM
Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Διεθνή / Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Η καταγγελία, που αριθμεί 78 σελίδες και έχει αποκαλυφθεί από την Washington Post, περιλαμβάνει εσωτερικά έγγραφα της Meta, τα οποία καταδεικνύουν ότι η εταιρεία ανέπτυξε σύστημα λογοκρισίας ειδικά για την Κίνα, το 2015
LIFO NEWSROOM
Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Διεθνή / Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Με τη ρωσική προώθηση χιλιάδες στρατιώτες κινδυνεύουν να περικυκλωθούν την ώρα που η Ουκρανία ετοιμάζεται για συνομιλίες με Αμερικανούς ανώτατους διπλωμάτες στη Σαουδική Αραβία
LIFO NEWSROOM