Η Πινακοθήκη Ουφίτσι εμπνεύστηκε μία νέα θεματική για να επικοινωνήσει με τους αποκλεισμένους επισκέπτες διαδικτυακά όσο τα μουσεία παραμένουν κλειστά, με έναν τρόπο που «περνά από το στομάχι».
Το #uffizidamangiare είναι μία νέα σειρά σύντομων επεισοδίων που παρουσιάζονται κάθε Κυριακή, μέσα από την επίσημη σελίδα της πινακοθήκης στο Facebook, με θέμα την μαγειρική. Γνωστοί σεφ και προσωπικότητες του χώρου της εστίασης προτείνουν συνταγές από τα φαγώσιμα και τα υλικά που έχουν αποτυπωθεί σε μερικά από τα πιο γνωστά αριστουργήματα σπουδαίων ζωγράφων.
Φρούτα, λαχανικά, κρέας και ψάρια, η τέχνη της γαστρονομίας συναντά την τέχνη της ζωγραφικής, συνήθως μέσα από την νεκρά φύση.
Στο πρώτο επεισόδιο, ο σεφ Fabio Picchi μοιράστηκε μια συνταγή μαγιονέζας, εμπνεόμενος από το «Αγόρι με το καλάθι θαλασσινών», τον πίνακα του Giacomo Ceruti που φιλοτεχνήθηκε τον 18ο αιώνα.
Ο Picchi εξηγεί πως στον πίνακα βλέπουμε ένα καβούρι και όχι αστακό μέσα στο καλάθι, συζητά με το κοινό για τους τρόπους που μπορεί να ψηθεί το κρέας και προτείνει μια μαγιονέζα που θα μπορούσε να συνοδεύσει το γεύμα.
Στο επόμενο επεισόδιο, ο κρεοπώλης Dario Cecchini παρουσίασε την δική του γευστική εκδοχή από το έργο «Κελάρι με βαρέλι, κυνήγι, κρέας και κεραμικά» του Jacopo Chimenti από το 1624.
Η διοίκηση του μουσείου ελπίζει να προσελκύσει χορηγούς της πινακοθήκης, με δέλεαρ τα μενού που στηρίζονται στις γεύσεις και τα χρώματα που αποτυπώνονται σε πίνακές.
σχόλια