Η Βρετανία απαγορεύει τις απευθείας πτήσεις από και προς Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η Βρετανία απαγορεύει τις απευθείας πτήσεις από και προς Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Facebook Twitter
Η Βρετανία απαγορεύει τις απευθείας πτήσεις από και προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Pixabay)
0

Ξεκινά από σήμερα η απαγόρευση των απευθείας επιβατικών πτήσεων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προ τη Βρετανία.

Με αυτή την απόφαση κλείνει ο πιο πολυσύχναστος διεθνής ταξιδιωτικός διάδρομος στον κόσμο, η σύνδεση δηλαδή  Ντουμπάι-Λονδίνο.

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι προσθέτει τα ΗΑΕ, το Μπουρούντι και τη Ρουάντα στον κατάλογό της των χωρών για τις οποίες ισχύει ταξιδιωτική απαγόρευση λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν για την εξάπλωση του πιο μεταδοτικού και ενδεχομένως ανθεκτικού στα εμβόλια κατά της COVID-19 παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος (στη χώρα) των ανθρώπων που ήταν ή διήλθαν από αυτές τις χώρες, με εξαίρεση Βρετανούς, Ιρλανδούς και υπηκόους τρίτων χωρών που έχουν δικαιώματα διαμονής, οι οποίοι θα πρέπει να τεθούν σε αυτοαπομόνωση για 10 μέρες στο σπίτι», διευκρίνισε χθες, Πέμπτη, με μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς.

Στον ιστότοπό της, η αεροπορική εταιρεία Emirates αναφέρει ότι θα αναστείλει όλες τις επιβατικές πτήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 15:00 ώρα Ελλάδος, που τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση. Η Etihad Airways ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει μόνον τις πτήσεις στη Βρετανία, ενώ εκείνες από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα επηρεαστούν.

Σε ανακοίνωσή του, το αεροδρόμιο του Ντουμπάι συνιστά σε αυτούς, που έχουν κάνει κράτηση για πτήσεις που προβλεπόταν να φτάσουν στη Βρετανία μετά την ισχύ της απαγόρευσης, να μην πάνε στο αεροδρόμιο και να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.

Το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας συνέστησε στους υπηκόους της χώρας, που βρίσκονται τώρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να χρησιμοποιήσουν πτήσεις, που δεν είναι απευθείας, για να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Το κλείσιμο συνόρων που προκλήθηκε από τον COVID-19 κατέστησε τη σύνδεση Ντουμπάι-Λονδίνου τον πιο πολυσύχναστο διεθνή ταξιδιωτικό διάδρομο στον κόσμο τον Ιανουάριο, με 190.365 προγραμματισμένες θέσεις αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων αεροπορικών εταιρειών OAG.

Η Emirates και η Etihad μεταφέρουν κανονικά μεγάλους αριθμούς επιβατών σε προορισμούς όπως η Αυστραλία μέσω αεροπορικών συνδέσεων σε κεντρικούς αερολιμένες στους οποίους δραστηριοποιούνται, κάτι που σημαίνει ότι η απόφαση για ματαίωση των πτήσεων αυτών θα έχει εκτεταμένες επιπτώσεις.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει περισσότερες πτήσεις τσάρτερ από τη Βρετανία, αν χρειαστεί λόγω των ματαιώσεων στις Emirates και Etihad.

Ο Έραν Μπεν-Έιβραχαμ, ένας Αυστραλός που έχει αποκλειστεί στη Βρετανία λόγω των αυστηρών περιορισμών στον αριθμό αφίξεων στην Αυστραλία, δήλωσε ότι οι επιλογές του για να επιστρέψει στην πατρίδα του συρρικνώνονται ολοένα και περισσότερο.

«Αυτή τη στιγμή μας δίδονται μόνον τρεις επιλογές, να πετάξουμε με Qatar, ANA, ή Singapore Airlines], δήλωσε στο δίκτυο Australian Broadcasting Corporation.

«Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να επιστρέψεις στην πατρίδα. Οι πτήσεις για την επιστροφή στοιχίζουν περίπου 4.500 ευρώ», σημείωσε.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Ινδές σύζυγοι επιτρέπεται να παρακολουθήσουν πορνό, αποφάνθηκε δικαστήριο

Διεθνή / Οι Ινδές σύζυγοι επιτρέπεται να παρακολουθήσουν ερωτικές ταινίες, αποφάνθηκε δικαστήριο

Μια γυναίκα «διατηρεί την ατομικότητά της» ακόμη και μέσα στο γάμο της και η «θεμελιώδης ατομική και γυναικεία ταυτότητά της δεν συνδέεται με την ιδιότητά της ως συζύγου», σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο
LIFO NEWSROOM
Εκρέμ Ιμάμογλου: Συγκεντρώσεις για δεύτερη ημέρα στην Τουρκία - Έριξαν πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα

Διεθνή / Εκρέμ Ιμάμογλου: Συγκεντρώσεις για δεύτερη ημέρα στην Τουρκία - Η αστυνομία έριξε πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα

Οι αστυνομικοί ήθελαν να εμποδίσουν μία ομάδα νεαρών διαδηλωτών που επιχειρούσε να κατευθυνθεί προς την πλατεία Ταξίμ - Η πρώτη αντίδραση Ερντογάν μετά τη σύλληψη
LIFO NEWSROOM
Διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου συγκρούστηκαν με την ισραηλινή αστυνομία

Διεθνή / Διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου συγκρούστηκαν με την ισραηλινή αστυνομία

Οι διαδηλώσεις έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης, οι οποίες ξεκίνησαν το 2022 λόγω των προσπαθειών περιορισμού της δικαστικής εξουσίας
LIFO NEWSROOM