Αλάσκα: Επίθεση αρκούδας σε σκιέρ - Προσποιήθηκε τον νεκρό, διασώθηκε από ελικόπτερο

Αλάσκα: Επίθεση αρκούδας σε σκιέρ - Προσποιήθηκε τον νεκρό, διασώθηκε από ελικόπτερο Facebook Twitter
0

Με ελικόπτερο διασώθηκε από την πλαγιά ενός βουνού, ένας άνδρας στην Αλάσκα, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από μία καφέ αρκούδα. 

Ο σκιέρ ήταν μέλος μίας ομάδας που αναρριχήθηκε στο βουνό, σε περιοχή κοντά στο Haines της Αλάσκας, το Σάββατο, σύμφωνα με την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ. Κατά την επίθεση ο άνδρας τραυματίστηκε στο κεφάλι και στα χέρια. Όπως ανέφεραν οι πολιτειακές αρχές, το θύμα ξύπνησε κατά λάθος την καφέ αρκούδα σε μία φωλιά, η οποία του επιτέθηκε για να προστατεύσει το αρκουδάκι της.

«Ο σκιέρ που δέχθηκε επίθεση συνειδητοποίησε σε κάποια στιγμή ότι θα έπρεπε να προσποιηθεί ότι είναι νεκρός, κάτι που πιθανώς αποτελεί καλή ιδέα σε τέτοιου είδους περιστάσεις», δήλωσε στο CNN ο βιολόγος της άγριας πανίδας Carl Carl. 

Ένα ελικόπτερο της ακτοφυλακής απογειώθηκε από κοντινό σταθμό και εντόπισε τον άνδρα και άλλους δύο σκιέρ περίπου 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Haines και σε υψόμετρο 480 μέτρων. Διασώστης κατέβηκε για να αξιολογήσει την κατάσταση του άνδρα και στη συνέχεια χρησιμοποίησε φορείο ώστε να τον ανεβάσει στο ελικόπτερο.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής. 

 

Ο άνδρας διατηρούσε τις αισθήσεις του κατά τη διάσωση, αλλά η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την κατάστασή του. Οι άλλοι δύο σκιέρ ήταν εκείνοι που κατάφεραν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και να έρθουν σε επαφή με τους διασώστες. 

Σύμφωνα με τους διασώστες στον άμεσο εντοπισμό των σκιέρ βοήθησαν οι δορυφορικές συσκευές που είχαν μαζί τους, αλλά και το γεγονός πως έκαναν σήματα στο ελικόπτερο με υφάσματα τα οποία είχαν έντονο χρώμα. Οι άλλοι δύο σκιέρ δεν χρειάστηκαν βοήθεια και επέστρεψαν μόνοι τους. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM