Λευκός Οίκος: Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τη Βόρεια Κορέα, αλλά δεν λάβαμε απάντηση

Λευκός Οίκος: Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τη Βόρεια Κορέα, αλλά δεν λάβαμε απάντηση Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Βόρεια Κορέα αλλά δεν έλαβε απάντηση, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

«Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε», επισήμανε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, η οποία πρόσθεσε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διάφορους διαύλους μέσω των οποίων γίνεται η επαφή. «Η διπλωματία είναι πάντα ο σκοπός μας», ανέφερε.

Η Ψάκι είπε πως η κυβέρνηση συμβουλεύεται πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους που έχουν εμπλακεί στην πολιτική για τη Βόρεια Κορέα σε προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις και ότι επιδιώκει επίσης τη συνεισφορά της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

«Ο σκοπός μας είναι να μειώσουμε τον κίνδυνο κλιμάκωσης. Αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε απάντηση», είπε η Ψάκι.

«Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος χωρίς ενεργό διάλογο με τη Βόρεια Κορέα παρά τις πολλαπλές προσπάθειες των ΗΠΑ να δεσμευθούν... Μπορείτε να περιμένετε ότι θα υπάρξει συνεχής διεύρυνση της δέσμευσης με εταίρους και συμμάχους στην περιοχή».

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν δήλωσε το Σάββατο, στο πρακτορείο Reuters πως καταβλήθηκαν προσπάθειες επικοινωνίας με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας μέσω αρκετών διαύλων από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM