Ταξίδι ελευθερίας για 13 ελέφαντες «25 τόνων» στην άγρια φύση της Κένυας - «Παγκόσμια πρωτιά»

Αγέλη ελεφάντων «25 τόνων» θα μεταφερθεί από ζωολογικό κήπο της Βρετανίας στην άγρια φύση της Κένυας - «Παγκόσμια πρωτιά Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Howletts
0

Μια ολόκληρη αγέλη ελεφάντων από βρετανικό ζωολογικό κήπο θα απελευθερωθεί στην άγρια φύση της Κένυας, με τους περιβαλλοντολόγους να μιλούν για «παγκόσμια πρωτιά». 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η οργάνωση Aspinall Foundation για την προστασία των ζώων, οι 13 ελέφαντες που ζουν τώρα στο Πάρκο Άγριων Ζώων του Χάουλετς στο Κεντ, θα ταξιδέψουν αεροπορικώς 7.000 χιλιόμετρα στην Κένυα. 

Οι δώδεκα από αυτούς γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Κεντ, ενώ ο 13ος γεννήθηκε στο Ισραήλ. Κανένα από τα υπέροχα αυτά θηλαστικά δεν έχει ζήσει στη φύση. 


Συνολικά, η αγέλη ζυγίζει 25 τόνους και περιλαμβάνει και τρία μωρά. 


Είναι η πρώτη φορά στο κόσμο που ένα κοπάδι «οικόσιτων» ελεφάντων θα ενσωματωθεί στην άγρια φύση. 


Η μεταφορά τους στο περιβάλλον όπου ανήκουν, έχει στόχο την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων ελεφάντων. 


Όπως σημειώνει η οργάνωση, το εγχείρημα αυτό φιλοδοξείται να εμπνεύσει την επιστροφή, όπου είναι εφικτή, κι άλλων άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, καθώς κανένας ελέφαντας δεν ανήκει στην αιχμαλωσία. 


«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εγχείρημα που γίνεται για πρώτη φορά στον κόσμο. Όπως συμβαίνει με τέτοια πρότζεκτ τέτοιου μεγέθους, προφανώς υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι, ωστόσο θεωρούμε πως αξίζει να προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε τα υπέροχα αυτά ζώα πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον όπου ανήκουν» εξηγεί ο Damian Aspinall, επικεφαλής της οργάνωσης. 


Παρότι η επιστροφή στη φύση ελεφάντων που δεν έχουν γεννηθεί και ζήσει ποτέ εκεί είναι ένα εγχείρημα που κινείται σε αχαρτογράφητα νερά, η απελευθέρωση άλλων ειδών σε φυσικό οικοσύστημα στο παρελθόν, έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. 

Με πληροφορίες από CNN

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πολιτικοί που πετούν λιγότερο ή κόβουν το κρέας μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη δράση για το κλίμα

Περιβάλλον / Οι πολιτικοί που πετούν λιγότερο ή κόβουν το κρέας μπορούν να παίξουν «ρόλο κλειδί» στη δράση για το κλίμα

Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι πολίτες είναι περισσότερο διατεθειμένοι να μειώσουν το προσωπικό τους ανθρακικό αποτύπωμα εάν δουν πολιτικούς ηγέτες να κάνουν το ίδιο
LIFO NEWSROOM
Στο επίκεντρο μελέτης της βρετανικής Ε.Μ.Υ. οι φωτιές στην Ελλάδα για τον αντίκτυπο των δασικών πυρκαγιών

Περιβάλλον / «Τα δάση γίνονται καπνός σε ΗΠΑ, Ελλάδα, Πορτογαλία, Βραζιλία» αναφέρει μελέτη του βρετανικού Met Office

Η κλιματική αλλαγή επιδεινώνεται, καταλήγει η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου - Τι αναφέρει δημοσίευμα του Guardian με φωτογραφία από την πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο - Τα δάση καίγονται και δεν μπορούν να «σώσουν» τη Γη
LIFO NEWSROOM