«Ο Αλλάχ να ρίξει φωτιά και να σας κάψει»: Μια φωτογραφία- σύμβολο οργής για τις τουρκικές πυρκαγιές

Αυτή η φωτογραφία έγινε το σύμβολο των πυρκαγιών στα τουρκικά social media Facebook Twitter
Φωτ.: Mishka Bochkaryov
0

Ένα μικρό αγόρι έτοιμο να μπει στη θάλασσα να κολυμπήσει, αποσπάται  από ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο που πετά χαμηλά σε έναν θολό, καπνισμένο ουρανό. Για πολλούς, η φωτογραφία - που προφανώς τραβήχτηκε από έναν Ρώσο παραθεριστή στην Αττάλεια την περασμένη εβδομάδα - έχει γίνει το σύμβολο της καταστροφής που προκάλεσαν οι άγριες πυρκαγιές που κατέκαψαν τις τελευταίες οκτώ ημέρες τις μεσογειακές ακτές της Τουρκίας.

Περισσότερες από 180 πυρκαγιές έχουν προκαλέσει τον θάνατο οκτώ ανθρώπων, καταστρέφοντας τεράστιες εκτάσεις πευκοδάσους και αγροτικής γης. Την Τετάρτη η φωτιά πλησίασε  σε ένα θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο, καθώς οι διεθνείς πυροσβεστικές ομάδες χρησιμοποιούσαν ελικόπτερα και κανόνια νερού σκάβοντας χαρακώματα για να επιβραδύνουν την εξάπλωση της φωτιάς.


Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντιμετωπίζει αυξανόμενο κύμα οργής από την τουρκική κοινή γνώμη για την αργοπορήμένη και αναποτελεσματική  αντίδραση της κυβέρνησής του στην καταστροφή. 

Η φωτογραφία κοινοποιήθηκε ευρέως από τους Τούρκους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί από τους οποίους πλήττονται από τις πρωτοφανείς πυρκαγιές, οι οποίες, σύμφωνα με τους ειδικούς, προκλήθηκαν μεν από την κλιματική αλλαγή αλλά πήραν τέτοια έκταση λόγω της κρατικής ολιγωρίας και ανεπάρκειας.

"Είθε ο Αλλάχ να ρίξει φωτιά και να κάψει αυτούς που μετέτρεψαν τον παράδεισό μας σε κόλαση", σχολίασε ένας χρήστης.

Με στοιχεία από την Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ προωθεί έκτακτο σχέδιο για την παροχή αμυντικών δανείων ύψους 150 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις

Διεθνή / Η ΕΕ προωθεί έκτακτο σχέδιο για την παροχή αμυντικών δανείων ύψους 150 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις

Σε ομιλία της σήμερα – μόλις 48 ώρες πριν από τη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες – η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ότι τα κράτη-μέλη θα μπορούν να αντλήσουν αυτά τα δάνεια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Διεθνή / «Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Οι διαφημίσεις παιχνιδιών για κινητά φαίνεται να χρησιμοποιούν θέματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, εξευτελισμού και μισογυνισμού για να προωθήσουν τα downloads
LIFO NEWSROOM