Η Κομισιόν προτείνει ισχύ 9 μηνών για τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Κομισιόν: Ισχύς 9 μηνών για τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού Facebook Twitter
0

Η Κομισιόν προτείνει τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού να έχουν ισχύ διάρκειας 9 μηνών. 

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου υπογράμμισε τη συμβολή του ψηφιακού πιστοποιητικού και της συντονισμένης προσέγγισης στην ασφαλή ελεύθερη κυκλοφορία, τονίζοντας την ανάγκη ενδυνάμωσης του ανοσοποιητικού με ενισχυτική δόση εμβολίου.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του ECDC και για να επιτρέψουμε στα κράτη μέλη να προσαρμόσουν τις εκστρατείες εμβολιασμού τους και στους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ενισχυτικά φάρμακα, προτείνουμε μια περίοδο ισχύος 9 μηνών για τα Ψηφιακά Πιστοποιητικά της ΕΕ για την COVID», επισήμανε η κ. Κυριακίδου.

«Ταυτόχρονα, ανεξάρτητα από το πόσο κουρασμένοι είμαστε από τους περιορισμούς, πρέπει να συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε σθεναρά όλους να συνεχίσουν να σέβονται τα μέτρα δημόσιας υγείας. Οι μάσκες μας πρέπει να μείνουν για την ώρα», προσέθεσε.

Η Ευρωπαία Επίτροπος σημείωσε ότι, αν και έχει εμβολιαστεί « πάνω από το 65% του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ, αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν προστατεύονται. Για να ταξιδέψουν όλοι και να ζήσουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερα, πρέπει να επιτύχουμε σημαντικά υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού - επειγόντως».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φάκελος θανάτου»: Ο Τραμπ ακυρώνει τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης των μεταναστών

Διεθνή / «Φάκελος θανάτου»: Ο Τραμπ ακυρώνει τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης των μεταναστών

Εντάσσοντας τους μετανάστες στον «κύριο φάκελο θανάτου» της Κοινωνικής Ασφάλισης, η κυβέρνηση Τραμπ επιδιώκει να αποκόψει την πρόσβαση των μεταναστών σε πιστωτικές κάρτες, τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM
Ιράν: Σε φυλάκιση καταδικάστηκαν οι σκηνοθέτες της ταινίας «Το αγαπημένο μου γλυκό» επειδή η ηρωίδα δεν φορά μαντίλα

Διεθνή / Ιράν: Σε φυλάκιση καταδικάστηκαν οι σκηνοθέτες της ταινίας «Το αγαπημένο μου γλυκό» επειδή η ηρωίδα δεν φορά μαντίλα

«Το αγαπημένο μου γλυκό» είχε βραβευθεί στο διεθνές φεστιβάλ του Σικάγο το 2024, όμως οι σκηνοθέτες δεν είχαν μπορέσει να φύγουν από το Ιράν, καθώς τους είχαν αφαιρεθεί τα διαβατήρια
LIFO NEWSROOM