Γονείς βρήκαν ξανά τον γιο τους 14 χρόνια μετά την απαγωγή του

Γονείς βρήκαν ξανά με τον γιο τους 14 χρόνια μετά την απαγωγή του Facebook Twitter
0

Ένα ζευγάρι Κινέζων επανενώθηκε με το χαμένο τους παιδί, 14 χρόνια μετά την απαγωγή του. 

 

Ο 18χρονος, σήμερα, Sun Zhuo, είχε απαχθεί από την πόλη Shenzhen το 2007, σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, αλλά οι γονείς του ποτέ δεν έπαψαν να τον αναζητούν, ελπίζοντας πως θα τον ξαναβρούν ζωντανό.

 

Ο πατέρας του, Sun Haiyang, και η μητέρα Peng Siying, πούλησαν την περιουσία τους για να χρηματοδοτήσουν τις έρευνες για το παιδί τος, προσφέροντας επιπλέον αμοιβή 31.000 δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούσε να οδηγήσει στα χνάρια του παιδιού. 

 

Μέσα στα χρόνια, ο Sun Haiyang ταξίδεψε σχεδόν σε κάθε περιοχή της Κίνας αναζητώντας τον γιο του. 

 

Οι αρχές εντόπισαν τον Sun στην ανατολική επαρχία της Shandong, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να ταυτοποιήσουν έναν ύποπτο, ονόματι Wu, τον οποίον κατηγορούν πως απήγαγε το παιδί. Η πραγματική ταυτότητα του Sun διασταυρώθηκε με ανάλυση του DNA του. 

 

Γονείς βρήκαν ξανά με τον γιο τους 14 χρόνια μετά την απαγωγή του Facebook Twitter

 

Ο Wu κρατείται και φέρεται να συνδέεται με δύο απαγωγές παιδιών -του Sun και ενός ακόμη. Οι θετοί γονείς που υιοθέτησαν κάτω από σκιώδεις τρόπους τον Sun, αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση έως ότου δικαστούν. 

 

Ο 18χρονος δήλωσε στα τοπικά μέσα πως έμενε με τους θετούς γονείς του επειδή τον μεγάλωναν τα τελευταία δέκα χρόνια και ο ίδιος δεν γνώριζε την πραγματική του οικογένεια. 

Η ιστορία του ζευγαριού που αναζητούσε το παιδί, είχε αποτελέσει πηγή έμπνευσης για το φιλμ Dearest (2014), του σκηνοθέτη Peter Chan, φέρνοντας ξανά στον δημόσιο διάλογο το ζήτημα της απαγωγής ανηλίκων και του trafficking στην Κίνα. Ειδικοί θεωρούν πως το πρόβλημα είχε ενταθεί, όσο επιτρεπόταν στα ζευγάρια να κάνουν μόνο ένα παιδί. 

 

Για δεκαετίες, όσοι έκαναν δεύτερο παιδί καλούνταν να πληρώσουν βαριά πρόστιμα, ή αναγκάζονταν να προχωρήσουν σε τερματισμό της κύησης. Στις αγροτικές περιοχές, που πολλοί θεωρούσαν τα αγόρια δήθεν πιο ικανά να προσφέρουν στην οικογένεια και να συνεχίσουν την γενεαλογική γραμμή, νεογέννητα αγοράκια πωλούνταν στην μαύρη αγορά και τα κορίτσια εκδιώκονταν σε κέντρα υιοθεσίας. 

Με βάση τον κινεζικό νόμο, η μέγιστη ποινή για trafficking είναι ο θάνατος, αλλά οι «αγοραστές» μπορούν να φυλακιστούν το πολύ για τρία έτη. 

    Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, περίπου 8.000 παιδιά που είχαν απαχθεί, επανενώθηκαν με τις οικογένειές του μέσα στο 2021. Σε πολλές περιπτώσεις, οι υποθέσεις εξιχνιάστηκαν χάρη στην τεχνολογία ανάλυσης του DNA και της αναγνώρισης προσώπων. 

    Με πληροφορίες από CNN

    0

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Το χωριό του Άγιου Βασίλη στη Λαπωνία είναι στην πραγματικότητα πολεμικό καταφύγιο

    Διεθνή / Το χωριό του Άγιου Βασίλη στη Λαπωνία είναι στην πραγματικότητα πολεμικό καταφύγιο

    Το ονειρικό χωριό του Άγιου Βασίλη στο Ροβανιέμι δημιουργήθηκε ως καταφύγιο και σε περίπτωση βομβιστικής επίθεσης κατά της Φινλανδίας, μπορεί να παρέχει ασφάλεια στους κατοίκους
    LIFO NEWSROOM
    Η αστυνομία στο Περού έβαλε τον... Γκριντς να κλέψει τα Χριστούγεννα εμπόρων ναρκωτικών

    Διεθνή / Η αστυνομία στο Περού έβαλε τον... Γκριντς να κλέψει τα Χριστούγεννα εμπόρων ναρκωτικών

    Η εθνική αστυνομική υπηρεσία του Περού κατέγραψε εικόνες με τον Γκριντς να τρέχει στη Λίμα και με μια βαριοπούλα κρεμασμένη στον ώμο του να κάνει έφοδο σε κρησφύγετο εμπόρων ναρκωτικών 
    LIFO NEWSROOM