Ουκρανία: Βίντεο με πυραυλικό χτύπημα σε πολυώροφα κτίρια του Κιέβου

Κίεβο: Βίντεο με πολυώροφα κτίρια να δέχονται πυραυλικό χτύπημα Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter.
0

Ρωσικοί βομβαρδισμοί όλο και πιο κοντά στο κέντρο του Κιέβου καταγράφονται τις τελευταίες ώρες με βίντεο που αποτυπώνει πυραυλικό χτύπημα σε δύο ψηλά κτίρια της πόλης να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δύο πολυώροφα κτίρια στην περιοχή Schevchenkivskyi της πρωτεύουσας να δέχονται πλήγμα σήμερα το πρωί. Ακούγονται δυνατές εκρήξεις ενώ καπνός υψώνεται στον ουρανό μετά την επίθεση. Το Sky News, όπως αναφέρει, επαλήθευσε την εγκυρότητα του βίντεο.

Ο βομβαρδισμός του Κιέβου φαίνεται να γίνεται πιο συστηματικός και να πλησιάζει προς το κέντρο, στοχεύοντας διαμερίσματα, έναν σταθμό του μετρό αλλά και κυβερνητικά κτίρια. 

Σε νέα ομιλία του τη νύχτα, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι έναν μπαράζ βομβαρδισμών έπληξαν τέσσερα πολυώροφα κτίρια σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους.

Ωστόσο, ανώτατος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι ενώ οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσουν το Κίεβο οι χερσαίες τους δυνάμεις έχουν σημειώσει ελάχιστη έως καθόλου προέλαση. Τα ρωσικά στρατεύματα παραμένουν περίπου 14 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας, απόσταση που μεταβλήθηκε ελάχιστα έως και καθόλου σε σχέση με εχθές.

Με πληροφορίες από Sky News και Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσεχία Συνελήφθη ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς παιδικής πορνογραφίας στον κόσμο

Διεθνή / Τσεχία Συνελήφθη ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς παιδικής πορνογραφίας στον κόσμο

Νωρίτερα σήμερα οι γερμανικές αρχές ανέφεραν ότι συνελήφθησαν έξι άτομα, μέλη ενός κυκλώματος που λειτουργούσε μια πλατφόρμα στο Darknet με εκατομμύρια εικόνες παιδικής πορνογραφίας
LIFO NEWSROOM
Η Βρετανική ΜΙ5 προειδοποιεί: Η Ρωσία προσπαθεί να σπείρει το χάος στην Ευρώπη

Διεθνή / Η βρετανική ΜΙ5 προειδοποιεί: Η Ρωσία προσπαθεί να σπείρει το χάος στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της MI5, της διεύθυνσης εσωτερικών πληροφοριών της Μ. Βρετανίας Κεν ΜακΚάλουμ, υπήρξαν επίσης 20 συνωμοσίες υποστηριζόμενες από το Ιράν από το 202
LIFO NEWSROOM