Η Τζεν Ψάκι σχεδιάζει να «μετακομίσει» από τον Λευκό Οίκο στο MSNBC τις επόμενες εβδομάδες

Η Τζεν Ψάκι σχεδιάζει να «μετακομίσει» από τον Λευκό Οίκο στο MSNBC τις επόμενες εβδομάδες Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ASSOCIATED PRESS
0

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη θέση της, προκειμένου να εργαστεί για το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, όπως δήλωσαν την Παρασκευή στο CNN, δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να προχωρήσει σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τις προθέσεις της Ψάκι, η οποία απουσιάζει εδώ και ημέρες από την αίθουσα του briefing, καθώς διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το Axios, το πρώτο μέσο που αποκάλυψε την πληροφορία, η 43χρονη Τζεν Ψάκι βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το MSNBC, ένα δίκτυο με προοδευτικό προσανατολισμό, το οποίο έχει ήδη προσλάβει την πρώην εκπρόσωπο Τύπου της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, Σιμόν Σάντερς.

Μέχρι στιγμής, όπως ανέφεραν οι δύο πηγές στο CNN, η Ψάκι δεν έχει υπογράψει επίσημα συμβόλαιο με το MSNBC.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας θα παραμείνει στη θέση της έως το περίφημο «Δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών στον Λευκό Οίκο», το οποίο θα διεξαχθεί στις 30 Απριλίου, αφότου ακυρώθηκε τις δύο προηγούμενες χρονιές εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Τζεν Ψάκι είχε αναφέρει την Άνοιξη του 2021 ότι σκόπευε να περάσει μία ακόμη χρονιά σε αυτήν την άκρως εκτεθειμένη θέση, εξηγώντας πως θα ήθελε να περάσει χρόνο με τα δύο παιδιά της.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, αφότου ανέλαβε διάφορες θέσεις στους κόλπους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των δύο θητειών Ομπάμα, εντάχθηκε στο CNN το 2017 ως πολιτική σχολιάστρια.

Κατόπιν, εντάχθηκε, τον Νοέμβριο του 2020, στην ομάδα «μετάβασης» που είχε κληθεί να προετοιμάσει την άφιξη του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM
Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM