Κίνα: Τα πρώτα ταξί χωρίς οδηγό εμφανίστηκαν στους δρόμους του Πεκίνου

Κίνα: Τα πρώτα ταξί χωρίς οδηγό εμφανίστηκαν στους δρόμους του Πεκίνου Facebook Twitter
Φωτ.: CNN.
0

Για πρώτη φορά στην Κίνα, οι πολίτες θα μπορούν να καλέσουν και να μπουν σε ένα ταξί, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κανείς πίσω από το τιμόνι. 

Η εταιρεία Baidu και η startup Pony.ai που ασχολείται με την αυτόνομη οδήγηση ανακοίνωσαν ότι πήραν κρατική άδεια για την παροχή υπηρεσιών ρομποταξί στο ευρύ κοινό. Η υπηρεσία ξεκίνησε από σήμερα και οι υποψήφιοι επιβάτες μπορούν να καλέσουν ένα τέτοιο ταξί χρησιμοποιώντας τις αντίστοιχες εφαρμογές που έχει δημιουργήσει η εταιρεία. 

Προς το παρόν, ωστόσο, θα βρίσκεται ένας ειδικός στη θέση του συνοδηγού ώστε να αναλάβει το όχημα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επί του παρόντος, η μετακίνηση είναι δωρεάν για τους επιβάτες.

Η εν λόγω εξέλιξη σηματοδοτεί ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο.

Στην Baidu είχε ήδη επιτραπεί να προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς με αυτόνομα οχήματα σε πολλές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου. Ωστόσο, ένας οδηγός εξακολουθούσε να βρίσκεται συνεχώς πίσω από το τιμόνι.  

Η AutoX, μια άλλη κινεζική startup που υποστηρίζεται από την Alibaba, κυκλοφόρησε επίσης ένα ρομποταξί χωρίς οδηγό στους δρόμους της Σενζέν το 2020. Παρά ταύτα, τότε εκείνη η πρωτοβουλία δεν αφορούσε τη χρήση από το ευρύ κοινό. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM