Βουλεύτρια του κόμματος Μακρόν χρέωνε υπέρογκα ποσά στο κράτος

Γαλλία: Σάλος με βουλεύτρια του κόμματος Μακρόν που χρέωνε υπέρογκα ποσά στο κράτος Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/LUDOVIC MARIN/POOL
0

Η Γαλλίδα βουλευτής Κοραλί Ντιμπόστ αποσύρθηκε από την εκλογική κούρσα του Ιουνίου μετά την αποκάλυψη πως ξόδεψε χιλιάδες ευρώ σε προσωπικά είδη, τα οποία στη συνέχεια χρέωνε στο κράτος.

Κατά τις καταγγελίες η βουλεύτρια του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν, υποχρέωνε το προσωπικό του βουλευτικού της γραφείου να κάνουν διάφορες προσωπικές δουλειές αλλά και τους μιλούσε υποτιμητικά. 

Η 39χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες γαλλικών μέσων, ξόδεψε περίπου 2.000 ευρώ σε ρούχα με χρήματα που προορίζονταν για επαγγελματικούς σκοπούς. Ακόμα, φαίνεται να πλήρωνε 5.600 ευρώ μηνιαίως σε ταξίδια σε παραθαλάσσια μέρη.  

Μετά τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών, η ίδια είπε στο Mediapart: «Ήρθε η στιγμή να αποσυρθώ από την πολιτική ζωή και να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Έχω στοχοποιηθεί από άδικες επιθέσεις». 

«Είμαι ανόητη (...) δεν είμαι απατεώνισσα» συμπλήρωσε και χρέωσε τις συμπεριφορές της στις συμβουλές που είχε λάβει από πρώην σύμβουλό της. 

Η Ντιμπόστ εξελέγη πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο το 2017 και πριν από την καριέρα στην πολιτική εργαζόταν ως δικηγόρος και στέλεχος επιχειρηματικής σχολής. Αποτέλεσε ένα από τα άτομα που βοήθησε στην οικοδόμηση του κόμματος του προέδρου Μακρόν. 

Με πληροφορίες από Metro

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM