Ουκρανία: Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι πήρε τον έλεγχο του Azovstal

Ουκρανία: Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι πήρε τον έλεγχο του Azovstal Facebook Twitter
Φωτογραφία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, με Ουκρανούς στρατιώτες από το Azovstal (Φωτ. αρχείου: EPA)
0

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι πήρε τον έλεγχο του εργοστασίου Azovstal, στη Μαριούπολη, μετά την παράδοση των τελευταίων Ουκρανών υπερασπιστών της πόλης. 

Η τελευταία ομάδα στρατιωτών του τάγματος του Αζόφ, αποτελούμενη από 531 άτομα, παραδόθηκαν ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA. 

«Η περιοχή του εργοστασίου μεταλλουργίας Azovstal στη Μαριούπολη, όπου είχαν αποκλειστεί από τις 21 Απριλίου Ουκρανοί του ναζιστικού σχηματισμού του Αζόφ, απελευθερώθηκε πλήρως», υποστήριξε ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ. 

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, από τις 16 Μαΐου 2.439 Ουκρανοί στρατιώτες που ήταν παγιδευμένοι στο εργοστάσιο «κατέθεσαν τα όπλα και παραδόθηκαν». «Η τελευταία ομάδα 531 ατόμων παραδόθηκε σήμερα», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση. 
Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Διεθνή / Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Το 2015 ξεκίνησε να εφαρμόζεται το σχέδιο - Πώς εξελίχθηκε η απολύτως μυστική επιχείρηση - Ο ρόλος άγνωστης γυναίκας στην πώληση των συσκευών στη Χεζμπολάχ - Οι κίνδυνοι και τα ρίσκα των Ισραηλινών
LIFO NEWSROOM
Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Διεθνή / Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέστρεψε δίνοντας σόου για τους φανατικούς του υποστηρικτές, με τον Έλον Μασκ να χοροπηδά επί σκηνής για να τον αποθεώσει - «Όπως έλεγα...», ξεκίνησε την ομιλία του - Ενός λεπτού σιγή και τέσσερις ήχοι καμπάνας για τον νεκρό και τους τραυματίες - Ακούστηκε και το Ave Maria
LIFO NEWSROOM