Φοιτήτριες έφτιαξαν βρώσιμη ταινία για να μην «καταρρέει» το μπουρίτο

Φοιτήτριες έφτιαξαν βρώσιμη ταινία για να μην «καταρρέει» το μπουρίτο Facebook Twitter
Erin Walsh (από αριστερά), Tyler Guarino, Marie Eric και Rachel Nie (δεν απεικονίζεται) τελειοποίησαν την "μυστική συνταγή" στο τελευταίο έτος τους. Φωτ: W. Kirk/Johns Hopkins University
0

Τέσσερις Αμερικανίδες φοιτήτριες μηχανικής έφτιαξαν την τέλεια εφεύρεση για το μάθημα σχεδιασμού προϊόντων και εμπνεύστηκαν -κυριολεκτικά- από το μεσημεριανό γεύμα τους.

«Η Έριν έτρωγε μπουρίτο και η τορτίγια άνοιξε από παντού», λέει η Τάιλερ Γκουαρίνο, μια από τις τέσσερις. «Τότε της ήρθε η ιδέα πως αυτό είναι ένα πρόβλημα που μπορούμε να λύσουμε».

Με τις Έριν Γουόλς, Μαρί Έρικ και Ρέιτσελ Νι ήταν απόφοιτοι του Johns Hopkins University στη Βαλτιμόρη όταν ξεκίνησαν πέρυσι την αποστολή τους να δημιουργήσουν μια βρώσιμη ταινία, η οποία θα συγκρατεί τα μπουρίτο.

Φοιτήτριες έφτιαξαν βρώσιμη ταινία για να μην «καταρρέει» το μπουρίτο Facebook Twitter
Το Tastee Tape είναι μια διαφανής, βρώσιμη ταινία που συγκρατεί τρόφιμα, όπως τα μπουρίτο, κλειστά όταν τρώμε. Η μπλε βαφήπροστέθηκε στην ταινία για να απεικονίσει καλύτερα τη χρήση της. Φωτ: Tastee Tape Team

Σήμερα, δηλώνουν περήφανοι για το πρωτότυπο προϊόν τους, που ονομάζεται «Tastee Tape».

Όπως εξηγεί Τάιλερ, η ομάδα πέρασε μήνες μελετώντας την «κανονική ταινία» και τα στοιχεία από τα οποία αποτελείται για να προσπαθήσει να βρει τα «βρώσιμα αντίστοιχά» της.

Και έβαλαν τρεις βασικές προϋποθέσεις: έπρεπε να είναι διαφανής και άχρωμη, να μην έχει γεύση ούτε αισθητή υφή. Αφού δοκίμασαν διάφορους συνδυασμούς, βρήκαν τη «μαγική συνταγή», η οποία είναι επίσης χωρίς γλουτένη και κατάλληλη για vegans.

«Δοκιμάσαμε περίπου 50 διαφορετικά σκευάσματα πριν βρούμε τη νικήτρια συνταγή "Tastee Tape"», λέει.

Φοιτήτριες έφτιαξαν βρώσιμη ταινία για να μην «καταρρέει» το μπουρίτο Facebook Twitter
Τα μπουρίτο που ανοίγουν και λερώνουν παντού μπορεί να ανήκουν στο παρελθόν χάρη στην εφεύρεση των τεσσάρων φοιτητριών. Φωτ: Dean Murray/Zenger

Τα ακριβή συστατικά παραμένουν ένα καλά σφραγισμένο μυστικό λόγω της εκκρεμούς αίτησης για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αλλά η ομάδα λέει πως ό,τι χρησιμοποιήθηκε είναι «βρώσιμο, ασφαλές για τρόφιμα και αποτελεί κοινά συστατικά τροφίμων ή πρόσθετα».

Για την χρήση του Tastee Tape, υπάρχουν τρία απλά βήματα: το πρώτο είναι η αφαίρεση της λωρίδας από ένα κερωμένο φύλλο χαρτιού. Στη συνέχεια, πρέπει να βραχεί για να ενεργοποιηθεί η ταινία, πριν τελικά εφαρμοστεί στη σφιχτά τυλιγμένη τορτίγια με πίεση.

Προς το παρόν το πρωτότυπο της ομάδας αποτελείται από λωρίδες ταινίας σε χαρτί, αλλά φιλοδοξούν μελλοντικά να το συσκευάσουν σε ρολό όπως μια συνηθισμένη ταινία.

Με πληροφορίες από CNN

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγγεία ηλικίας 4.500 ετών στη Συρία είναι προϊόν παιδικής εργασίας λένε αρχαιολόγοι

Αρχαιολογία & Ιστορία / Αγγεία ηλικίας 4.500 ετών στη Συρία φτιάχτηκαν από 8χρονα παιδιά, λένε αρχαιολόγοι

Οι αρχαιολόγοι ανέλυσαν 450 αγγεία που κατασκευάστηκαν στην Τελ Χάμα και διαπίστωσαν ότι τα δύο τρίτα των αγγείων κατασκευάζονταν από παιδιά ηλικίας επτά και οκτώ ετών
THE LIFO TEAM