Τούρκος αντιπρόεδρος: Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά το συντομότερο ή αμφισβητούμε την κυριαρχία τους

Φουάτ Οκτάι, ο τούρκος αντιπρόεδρος σε ομιλία του Facebook Twitter
Φωτ: Twitter @fuatoktay
0

Νέες απειλές για τα νησιά του Αιγαίου εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι.

Με πρόσχημα τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Οκτάι απείλησε ότι εάν δεν αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του Αιγαίου, η Άγκυρα θα αμφισβητήσει την κυριαρχία τους.

«Επιπλέον, είναι πρωθυπουργός μιας χώρας που στρατιωτικοποιεί τα νησιά του Αιγαίου παραβιάζοντας κατάφωρα τις διεθνείς συμφωνίες. Εάν η αποστρατιωτικοποίηση  των νησιών στο Αιγαίο δεν πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία των νησιών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών» δήλωσε ο Οκτάι όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίηση για το προσχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Θα ενημερώσω το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε ο πρωθυπουργός. «Η Αθήνα καλύπτεται απόλυτα από το προσχέδιο των συμπερασμάτων, το οποίο ζητά με απόλυτη σαφήνεια από την Τουρκία να σταματήσει να αμφισβητεί την κυριαρχία, αλλά και την εδαφική ακεραιότητα χωρών της ΕΕ και να επιστρέψει σε μια διαδικασία αποκλιμάκωσης, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».

«Και ελπίζω να εισακούσει η Τουρκία αυτή τη φορά αυτές τις παραινέσεις, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να μειωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αυτούς τους μήνες, με μοναδική υπαίτιο τη γείτονα χώρα» προσέθεσε.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM