Φρύνοι εξέπληξαν τους ερευνητές- Τους βρήκαν σε φωλιές σε δέντρα

Ερευνητές βρήκαν φρύνους να ζουν σε φωλιές πάνω σε δέντρα- Και αυτό τους εξέπληξε Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Επιστήμονες που έκαναν έρευνα για ένα είδος τρωκτικών και νυχτερίδες, έκπληκτοι βρήκαν φρύνους να κοιμούνται σε φωλιές, ψηλά πάνω σε δέντρα. 

Η έρευνα αυτή, που διενεργήθηκε από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ με τη συνεργασία της οργάνωσης Froglife, αποκαλύπτει για πρώτη φορά πόσο συχνά φωλιάζουν και αναπαράγονται οι φρύνοι πάνω σε δέντρα. 

Στο πλαίσιο της μελέτης, εντοπίστηκαν 50 φρύνοι να ζουν σε φωλιές συγκεκριμένου είδους τρωκτικού πάνω σε δέντρα, ακόμη και σε ύψος 3 μέτρων. Αυτό το εύρημα ήταν απροσδόκητο, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Ο κοινός φρύνος, που είναι χερσαίο αμφίβιο, συνήθως περνά τον χρόνο του είτε στη γη, είτε στο νερό. Αν και ζει σε διάφορα περιβάλλοντα, από δάση έως υγρότοπους, είναι λίγες οι φορές που είχε παρατηρηθεί αυτό το είδος πάνω σε δέντρα. 

Ο λόγος για αυτή τη συμπεριφορά των φρύνων είναι άγνωστος, όμως ερευνητές υποθέτουν ότι μπορεί να αναζητούν τροφή πάνω σε δέντρα, ή να θέλουν να κρυφτούν από αρπακτικά και παράσιτα. 

«Αυτά τα ευρήματα είναι σημαντικά, για το πώς αντιλαμβανόμαστε την οικολογία και για την προστασία του κοινού φρύνου», δήλωσε ο δρ. Σίλβιου Πέτροβαν, ερευνητής στο τμήμα Ζωολογίας του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και συντάκτης της μελέτης. 

«Περαιτέρω στοχευμένη έρευνα θα βοηθήσει επιστήμονες να καταλάβουν καλύτερα τους λόγους αυτής της συμπεριφοράς και τον αντίκτυπο που έχει η διαχείριση των υγρότοπων για τους κοινούς φρύνους και άλλα αμφίβια», συμπλήρωσε. 

Με πληροφορίες από Guardian

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιματική αλλαγή: Θανατηφόρες πλημμύρες και καταιγίδες έπληξαν πάνω από 400.000 ανθρώπους στην Ευρώπη το 2024

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή: Θανατηφόρες πλημμύρες και καταιγίδες έπληξαν πάνω από 400.000 ανθρώπους στην Ευρώπη το 2024

Η ευρωπαϊκή έκθεση για την κατάσταση του κλίματος «αποκαλύπτει» τον αντίκτυπο των ορυκτών καυσίμων στην ήπειρο κατά τη διάρκεια των θερμότερων 12 μηνών που έχουν καταγραφεί ποτέ
LIFO NEWSROOM
OK -------- Απόφαση-σταθμός στις ΗΠΑ: Η Chevron πληρώνει $744 εκατ. για περιβαλλοντική ζημιά στη Λουιζιάνα

Περιβάλλον / Απόφαση-σταθμός στις ΗΠΑ: Η Chevron πληρώνει $744 εκατ. για περιβαλλοντική ζημιά στη Λουιζιάνα

Για δεκαετίες, οι δραστηριότητες της Chevron υπονόμευαν ένα από τα πιο κρίσιμα οικοσυστήματα των ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω τους μια περιβαλλοντική καταστροφή που πλέον μοιάζει μη αναστρέψιμη, όπως έκρινε δικαστήριο
LIFO NEWSROOM