Μια από τις αισιόδοξες εικόνες των ελληνικών θαλασσών- Σε βάθος 96 μέτρων

Μια από τις αισιόδοξες εικόνες των ελληνικών θαλασσών- Σε βάθος 96 μέτρων Facebook Twitter
0

Μία από τις αισιόδοξες εικόνες, από τον βυθό των ελληνικών θαλασσών, έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος». 

Η συγκεκριμένη εικόνα είναι σε βάθος 96 μέτρων. Όμως, πριν από λίγες δεκαετίες, οι σφουγγαράδες έβλεπαν αντίστοιχες εικόνες σε ρηχότερα νερά. 

«Μία από τις αισιόδοξες εικόνες που καταγράφουμε αυτές τις ημέρες στα 96 μέτρα βάθος. Στις περιοχές όπου η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι περιορισμένη τα οικοσυστήματα είναι ακόμα ζωντανά», επισημαίνει η οργάνωση σε ανάρτηση που έκανε δημοσιεύοντας μια εντυπωσιακή φωτογραφία από τον ελληνικό βυθό. 

«Οι τελευταίοι εναπομείναντες σφουγγαράδες μας περιγράφουν αντίστοιχες εικόνες που έβλεπαν στα ρηχότερα νερά έως και πριν από λίγες δεκαετίες. Δυστυχώς όμως σήμερα αναγκαζόμαστε να ερευνούμε βάθη κάτω από τα 100 μέτρα για να τις εντοπίσουμε», σημειώνει η οργάνωση. 

Το «Αρχιπέλαγος» επισημαίνει ότι ένας από τους στόχους του είναι η θεσμοθέτηση του ορίου βάθους μέχρι το οποίο έχει δικαίωμα ο άνθρωπος να αφαιμάζει τους θαλάσσιους πόρους, δεδομένης της τεράστιας ευχέρειας που δίνει πλέον η τεχνολογία. 

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ούτε τις επιπτώσεις, αλλά ούτε και το πόσες δεκαετίες απαιτούνται για την ανάκαμψη, έπειτα από κάθε καταστροφή που προκαλείται στα οικοσυστήματα σε αυτά τα μεγάλα βάθη», τονίζει η ΜΚΟ. 

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βαρκελώνη αναζητεί τρόπους διαχείρισης του υπερτουρισμού: «Δεν είναι βιώσιμο»

Περιβάλλον / Η Βαρκελώνη αναζητεί τρόπους διαχείρισης του υπερτουρισμού: «Δεν είναι βιώσιμο»

Ένδειξη της δυσαρέσκειας των κατοίκων της Βαρκελώνης αποτελούν τα γκράφιτι με το σύνθημα «Τουρίστες πηγαίνετε σπίτια σας» και οι διαδηλώσεις κατά του υπερτουρισμού
LIFO NEWSROOM
Πίννα στην Ελλάδα: Ζωντανοί πληθυσμοί μόνο στον Αμβρακικό και στην Καλλονή

Περιβάλλον / Πίννα στην Ελλάδα: Ζωντανοί πληθυσμοί μόνο στον Αμβρακικό και στην Καλλονή

Η πίννα μαλάκιο με όστρακο, μπορεί να ξεπεράσει το 1 μ. σε μήκος και έχει σημαντικό οικολογικό ρόλο - Είναι ενδημικό της Μεσογείου και  θεωρείται είδος «Κρισίμως Κινδυνεύον»
LIFO NEWSROOM