Κολωνός: Δεν υπήρξε ολιγωρία λέει η ΕΛ.ΑΣ.- Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

ΓΑΔΑ Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Οι αναφορές για ολιγωρία αστυνομικών, στην υπόθεση του 53χρονου Ηλία Μίχου στον Κολωνό ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, απάντησε η ΕΛ.ΑΣ. 

Η μητέρα της 12χρονης δήλωσε τη Δευτέρα στον Alpha ότι δεν έγινε δεκτή αρχικά στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού, όταν πήγε να κάνει καταγγελία, αφού η θεία του παιδιού εντόπισε τα μηνύματα του 53χρονου στο κινητό της ανήλικης. 

«Την ίδια στιγμή το βράδυ πήγα στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού να κάνω καταγγελία. Κάτι γινόταν πολύ σοβαρό και δεν με δέχονταν αμέσως και πήγα την επόμενη ημέρα ξανά και από εκεί, από το αστυνομικό τμήμα του Κολωνού με έστειλαν στη ΓΑΔΑ και από εκεί ξεκίνησε η καταγγελία μου», δήλωσε η μητέρα της 12χρονης. 

Το βράδυ της Τρίτης, η ΓΑΔΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι «αναφορές για ολιγωρία των αστυνομικών, σε τηλεοπτικές εκπομπές που αναπαράγονται και σε ιστοσελίδες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». 

Παράλληλα, διευκρινίζει τι συνέβη μετά την καταγγελία από τους γονείς της ανήλικης:

«Οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, προκειμένου καταγγείλουν παράνομες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης τους.

Από την εν λόγω Υπηρεσία ενημερώθηκε άμεσα η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν την ίδια ημέρα και πραγματοποίησαν την καταγγελία τους.

Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, ενώ σημειώνεται ότι η εν λόγω Υπηρεσία τυγχάνει καθ’ ύλην αρμόδια και στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό για τη διερεύνηση τέτοιου είδους υποθέσεων.

Συνεπώς, αναφορές για ολιγωρία των αστυνομικών, σε τηλεοπτικές εκπομπές που αναπαράγονται και σε ιστοσελίδες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». 

Σήμερα η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 53χρονου. Πρόκειται για τον Ηλία Μίχο, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος, γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας, εμπορία ανθρώπων και νόμο περί όπλων.

Επίσης, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 42χρονου Ιωάννη Σοφιανίδη, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήρια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και με τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και για εμπορία ανθρώπων. 


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ