0
NOWNESS

Η Jena Malone και οι Shoe

«Το γυρίσαμε στην Νέα Υόρκη την εποχή που βγαίνουν τα τσιμπούρια», λέει η σκηνοθέτης του βίντεο που τράβηξε για την Jena Malone και το μουσικό της πρότζεκτ που έχει τίτλο ‘The Shoe’. Η Jena ήταν γεμάτη με τσιμπήματα και γρατζουνιές αλλά συνέχιζε να παίζει παρόλα αυτά. Η σταρ του Hunger Games ξεκίνησε ένα ντουέτο με τον πολυ-οργανίστα Lem Jay Ignacio μετά από μια μεγάλη περίοδο αυτοσχέδιων εμφανίσεων. Γνωρίστηκαν σε ένα πάρτι το 2008 και ηχογράφησαν  μαζί το πρώτο τους άλμπουμ ‘Ι’ m Okay’ στην Καλιφόρνια. Μια σειρά από προσωπικά και αυτοσχεδιαστικά indie κομμάτια που η Malone έφτιαξε με το να χτυπάει και να χορεύει το ρυθμό τους με τα πόδια της.

«Νομίζω ότι η μουσική και η δουλειά μου στο σινεμά τρέφουν η μία την άλλη», λέει η ηθοποιός που γεννήθηκε στη Νεβάδα. «Το να μαθαίνω να αυτοσχεδιάζω μου έδωσε δύναμη σαν ηθοποιό». Στο βίντεο εμφανίζεται η χορογράφος Celia Rowlson-Hall και είναι εμπνευσμένο από τον φωτογράφο Richard Mosse που τους βοήθησε να χρησιμοποιήσουν τα ίδια χρώματα που χρησιμοποιεί και αυτός στην δουλειά του. Η Jena Malone είπε μερικά πράγματα στο Nowness για το πώς ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική.

―Πώς σκέφτηκες το κομμάτι;

Οδηγούσα βόρεια στο σπίτι των παιδικών μου χρόνων στην λίμνη Τάχο.  Έγραφα και ηχογραφούσα το άλμπουμ για 2 εβδομάδες και είχα όλες αυτές τις μελωδίες να στριφογυρίζουν στο κεφάλι μου. Ο ήλιος έδυε στα βουνά και και ήταν απλά πανέμορφα. Μια ομορφιά με περιτριγύριζε από όλες τις μεριές. Και ξεκίνησα να τραγουδώ την βασική μελωδία στο iPhone μου. Γρήγορα έγινε ένα τραγούδι για το να ερωτεύεσαι, για το να αναζητάς τον έρωτα και για το να είσαι χαρούμενος για αυτή την αναζήτηση. Είχα επίσης αρχίσει να αισθάνομαι ερωτευμένη πάλι, έτσι είχα πολύ όμορφα πράγματα μέσα στην καρδιά μου.

―Θυμάσαι την πρώτη σου επαφή με την μουσική;

Η μητέρα μου ήταν τραγουδίστρια και μου τραγουδούσε όλη την ώρα. Έτσι νομίζω πώς έμαθα. Συνήθιζα να κάνω βόλτες στο δάσος και να χτίζω φρούρια και απλά να είμαι μόνη μου με την φαντασία μου μόνη μου για ώρες όταν ήμουν περίου 6 ή 7 χρονών και τραγουδούσα στον εαυτό όλο αυτό το διάστημα.

―Ποιοι μουσικοί επηρέασαν το μουσικό σου στυλ;

Οι Nina Simone, Neil Young , Tom Waits, Daniel Johnston, PJ Harvey, Reba McEntire, Dolly Parton.

VIA NOWNESS

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ