Μη γλείφετε τον τοξικό βάτραχο: Η πιο αλλόκοτη παράκληση των εθνικών πάρκων στις ΗΠΑ

Μη γλείψετε τον τοξικό βάτραχο: Η πιο αλλόκοτη παράκληση των εθνικών πάρκων στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Μία απρόσμενη προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πεζοπόρους απηύθυνε η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ, ζητώντας τους να μη γλείφουν τοξικούς βατράχους με ψυχεδελική επίδραση.

Οι ειδικοί εξηγούν πως ένας από τους μεγαλύτερους βατράχους στη Βόρεια Αμερική, ο βάτραχος της ερήμου Sonoran, εκκρίνει μια ισχυρή τοξίνη που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα τους ανθρώπους αν τον αγγίξουν ή αν ρουφήξουν το δηλητήριο στο στόμα τους.

Το αμφίβιο, γνωστό και ως φρύνος του ποταμού Κολοράντο, εκκρίνει την τοξίνη του μέσω των προεξέχοντων παρωτιδικών αδένων του.

Η ουσία μπορεί επίσης να κρυσταλλωθεί και ορισμένοι την καπνίζουν ως ψυχεδελική ουσία, σύμφωνα με τους New York Times.

Προκαλεί μια έντονη αλλά σύντομη αίσθηση που συνήθως διαρκεί 15 έως 30 λεπτά, σε σύγκριση με άλλες ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν πολύωρες παραισθήσεις.

Οι τοξίνες θεωρούνται αρκετά ισχυρές και μπορούν να σκοτώνουν ενήλικα σκυλιά, αν ο βάτραχος νιώσει ότι απειλείται και τις εκκρίνει σε θέση άμυνας. 

Η υπηρεσία Εθνικών Πάρκων προειδοποίησε για τους κινδύνους με μια ανάρτηση στο Facebook, χαρακτηρίζοντας τους πιθανούς κινδύνους τρομακτικούς.

Η υπηρεσία αναγνώρισε ότι η ενημερωτική της ανάρτηση ήταν «περιεχόμενο που κανείς δεν ζήτησε... και όμως είμαστε εδώ», υπονοώντας ότι κάποιοι πεζοπόροι μπορεί να επιχείρησαν να εξαγάγουν τις τοξίνες από βατράχια.

Αν και συγκαταλέγεται στους πιο ασυνήθιστους τρόπους για να εξασφαλίσει κανείς ψυχεδελικές ουσίες, το κέντρο θεραπείας και αποτοξίνωσης Banyan στη Φιλαδέλφεια λέει ότι υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις ατόμων που «αναζητούν συγκινήσεις» γλείφοντας βατράχια για τις παραισθησιογόνες ιδιότητές τους.  

Ενώ ο βάτραχος της ερήμου Sonoran ζει περίπου 20 χρόνια, έχει απειληθεί σε ορισμένα μέρη των ΗΠΑ από το ασυνήθιστο κυνήγι των ανθρώπων. 

«Με τα περισσότερα πράγματα που συναντάτε σε ένα εθνικό πάρκο, είτε πρόκειται για έναν γυμνοσάλιαγκα, είτε για ένα άγνωστο μανιτάρι, είτε για έναν μεγάλο βάτραχο με λαμπερά μάτια μέσα στη νύχτα, παρακαλούμε αποφύγετε να τα γλείψετε», ανέφερε η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων.

Μη γλείψετε τον τοξικό βάτραχο: Η πιο αλλόκοτη παράκληση των εθνικών πάρκων στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα είδη ανακαλύφθηκαν στο Περού: Από αμφίβια ποντίκια μέχρι ψάρια με μεγάλες κεφαλές

Περιβάλλον / Νέα είδη ανακαλύφθηκαν στο Περού: Από αμφίβια ποντίκια μέχρι ψάρια με μεγάλες κεφαλές

Εκτός από τα ήδη επιβεβαιωμένα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν εντοπίσει έως και 48 ακόμη νέα είδη, τα οποία θα πρέπει να μελετηθούν περαιτέρω για την επίσημη αναγνώρισή τους
LIFO NEWSROOM
Συγκινητική ιστορία: Δύο ορφανές τίγρεις της Σιβηρίας επανενώθηκαν μετά από ταξίδι 200 χλμ. στα ρωσικά δάση

Περιβάλλον / Συγκινητική ιστορία: Δύο ορφανές τίγρεις της Σιβηρίας επανενώθηκαν μετά από ταξίδι 200 χλμ. στα ρωσικά δάση

Η ρομαντική ιστορία του Μπόρις και της Σβετλάγια δημιουργεί ελπίδες για τον απειλούμενο πληθυσμό των τίγρεων στα σύνορα της Ρωσίας με την Κίνα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κλιματική αλλαγή, βιοποικιλότητα και επισιτιστική ανασφάλεια απαιτούν ολιστική προσέγγιση, προειδοποιεί μελέτη

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή, βιοποικιλότητα και επισιτιστική ανασφάλεια απαιτούν ολιστική προσέγγιση, προειδοποιεί μελέτη

Βιοποικιλότητα, νερό, τρόφιμα, υγεία και κλιματική αλλαγή, είναι οι πέντε βασικοί τομείς που επηρεάζουν ο ένας τον άλλο και γι' αυτό απαιτείται ολιστική λύση
LIFO NEWSROOM
«Σαν ένα γιγάντιο σπιτάκι για πουλιά»: Οι εθελοντές που σώζουν τις έγκυες φώκιες της Φινλανδίας

Περιβάλλον / «Σαν ένα γιγάντιο σπιτάκι για πουλιά»: Οι εθελοντές που σώζουν τις έγκυες φώκιες της Φινλανδίας

Για να αντιμετωπίσουν την κρίση, εθελοντές συγκεντρώνουν χιόνι και δημιουργούν σωρούς μήκους 7 μέτρων και ύψους 1,5 μέτρου κατά μήκος της παγωμένης λίμνης
LIFO NEWSROOM
Πλαστική ρύπανση: Κανένας περιορισμός, απογοητευτική η εφαρμογή του νόμου

Περιβάλλον / Πλαστική ρύπανση: Κανένας περιορισμός, απογοητευτική η εφαρμογή του νόμου

Γιατί δεν περιορίζεται η πλαστική ρύπανση στην Ελλάδα; Μια αποκαλυπτική έκθεση του WWF η οποία δίνει απαντήσεις για τις αλλαγές που δεν έγιναν στην καθημερινότητά μας, τις ευθύνες της πολιτείας αλλά και τη συμπεριφορά των πολιτών.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Μαύρα πλαστικά μαγειρικά σκεύη: Τι πρέπει να προσέχουμε στην κουζίνα

Τech & Science / Πετάξτε από την κουζίνα τα μαύρα πλαστικά μαγειρικά σκεύη

Σε ποιες περιπτώσεις το μαύρο πλαστικό στα μαγειρικά σκεύη μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία μας - Τι να προσέχουμε με μαύρες σπάτουλες και κουτάλια με πλαστικό από πολυβρωμιωμένους διφαινυλαιθέρες
LIFO NEWSROOM