Ο τέως πρόεδρος της Νότιας Κορέας αναγκάζεται να αφήσει τα σκυλιά που του δώρισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο τέως πρόεδρος της Νότιας Κορέας αναγκάζεται να αφήσει τα σκυλιά που του δώρισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/CHEONG WA DAE PRESS/HANDOUT
0

Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν σκοπεύει να αφήσει δύο σκυλάκια που είχε λάβει ως δώρο από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν

Λόγος της απόφασης φαίνεται να είναι οι διαφορές μεταξύ αυτού και της τρέχουσας κυβέρνησης για το ποιος πρέπει να φροντίζει τα ζωάκια. 

Ο Κιμ είχε κάνει δώρο τα σκυλιά στον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο κατά τη διάρκεια της συνόδου τους το 2018, η οποία είχε ως στόχο την αναθέρμανση των σχέσεων των δύο πλευρών. 

Κράτησε τα τετράποδα μέχρι τη λήξη της θητείας του, τον Μάιο, και στη συνέχεια ζήτησε να παραμείνουν τα ζώα υπό τη φροντίδα του, παρότι είναι υπό κρατική ιδιοκτησία. Η απόφαση ήταν θετική και όλα τα έξοδα καλύπτονταν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Υπολογίζεται πως λάμβανε περί τα 1.800 δολάρια τον μήνα. 

Ωστόσο, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε το γραφείο του υπήρξε μία «αναπάντεχη διαφωνία» μεταξύ της νέας κυβέρνησης και του τέως προέδρου για το ζήτημα. 

«Το προεδρικό γραφείο φαίνεται να είναι αρνητικό απέναντι στην ανάθεση της διαχείρισης των σκύλων στον πρώην πρόεδρο Μουν» ανέφερε το γραφείο του, συμπληρώνοντας πως σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει περιθώριο για διαφωνίες, παρότι θα λυπηθεί πολύ γιατί έχει δεχθεί με τα τετράποδα. 

Η πλευρά του νέου προέδρου, Γιουν Σουκ-γέολ, ανέφερε πως δεν υπήρξε σχετική παρέμβαση από εκείνον στις συζητήσεις. Η οικογένειά του έχει ήδη τέσσερα σκυλιά και τρεις γάτες. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στους χιλιάδες υποστηρικτές του που ταξίδεψαν στην Ουάσινγκτον εκείνη την ημέρα, υποστηρίζοντας ότι το έκαναν επειδή «πίστευαν ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες
LIFO NEWSROOM
Τι σημαίνει η απόφαση της Μελόνι να εξισώσει την παρένθετη μητρότητα με εγκλήματα διεθνούς χαρακτήρα

Διεθνή / Η Μελόνι εξισώνει την παρένθετη μητρότητα με έγκλημα και εξαϋλώνει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ιταλία

Από την Τετάρτη, τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, απαγορεύεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό - Τι ισχύει στις υπόλοιπες χώρες
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: «Ο Σινουάρ είναι νεκρός» - Εντολή Νετανιάχου να ενημερωθούν οι οικογένειες των ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ: «Ο Σινουάρ είναι νεκρός» - Εντολή Νετανιάχου να ενημερωθούν οι οικογένειες των ομήρων

Οι οικογένειες όσων εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι στη Γάζα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους μετά τις αναφορές για την πιθανή δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς
LIFO NEWSROOM