Επίθεση Ερντογάν στην αντιπολίτευση: «Παραιτείστε από τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο»

Ερντογάν: «Μην μπει στον κόπο» η Σουηδία να προσπαθήσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Επίθεση στην αντιπολίτευση με αφορμή τα αμερικανικά F-35 εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμπλέκοντας στην προκειμένη περίπτωση και την Ελλάδα. 

Η αντιπολίτευση της χώρας έχει ισχυριστεί ότι χωρίς τον Ερντογάν στην εξουσία, η Τουρκία θα επιστρέψει στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35. 

«Δείτε την κατάσταση που έχουν βρεθεί στην αντιπολίτευση. Λένε πως θα επιστρέψουν στο πρόγραμμα των F-35 το οποίο όμως έχει όρους υποχωρήσεων από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ουσιαστικά χαιρετίζουν όσους συστηματικά είναι εχθροί της Τουρκίας. Δηλώνουν πως θα παραιτηθούν από τις προσπάθειες προστασίας των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο και έτσι στέλνουν χαιρετίσματα στην Ελλάδα», ανέφερε ο Ερντογάν σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη. 

Όχι Ερντογάν στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η Τουρκία βλέπει θετικά το αίτημα της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά δεν υποστηρίζει το σχετικό αίτημα της Σουηδίας.

«Η Σουηδία δεν θα πρέπει να μπει στον κόπο να προσπαθήσει αυτή τη στιγμή. Δεν θα πούμε "ναι" στο αίτημά τους για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ όσο εκείνοι επιτρέπουν το κάψιμο του Κορανίου», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, σε ομιλία του ενώπιον βουλευτών του κόμματός του, του AKP, στο κοινοβούλιο.

Πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα έδωσε στη Σουηδία μια λίστα με 120 άτομα που πρέπει να εκδοθούν στην Τουρκία. «Πρέπει να εκδώσετε αυτούς τους τρομοκράτες, ώστε να μπορέσετε να μπείτε στο ΝΑΤΟ», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM