Le Soir: Απειλητικά email στην Κομισιόν για τρομοκρατικό στο μετρό των Βρυξελλών

Le Soir: Απειλητικά email στην Κομισιόν για τρομοκρατικό στο μετρό των Βρυξελλών Facebook Twitter
0

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στις Βρυξέλλες μετά τα απειλητικά email που εστάλησαν στην Κομισιόν και προειδοποιούν για επίθεση στο μετρό της βελγικής πρωτεύουσας.

Τα δύο απειλητικά μηνύματα ήταν γραμμένα στα ρωσικά και το δεύτερο ανέφερε πως η επίθεση είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

«Θα ήθελα να προειδοποιήσω για την έναρξη μαζικών τρομοκρατικών επιθέσεων στην ΕΕ»

«Καθώς η ΕΕ συνεχίζει την επιθετική της πολιτική, θα ήθελα να προειδοποιήσω για την έναρξη μαζικών τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφος της ΕΕ», ανέφερε στα ρωσικά το δεύτερο απειλητικό μήνυμα στην Κομισιόν, το οποίο οδήγησε και στη μεγάλη κινητοποίηση των αρχών.

Το πρώτο απειλητικό μήνυμα προς την Κομισιόν εστάλη, επίσης, μέσω email την 16η Φεβρουαρίου, ωστόσο δεν περιείχε τίποτα ανησυχητικό, το δεύτερο, το οποίο εστάλη 3 Μαρτίου κατέληγε ως εξής: «Στις 8 Μαρτίου, το μετρό στις Βρυξέλλες θα ανατιναχτεί μεταξύ Yser και Rogier».

Σύμφωνα με τη βελγική Le Soir, πρόκειται για απειλή που δεν θεωρείται πολύ αξιόπιστη, ωστόσο λαμβάνεται «πολύ σοβαρά» από τις αρχές για αυτό αμέσως τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού οι υπηρεσίες ασφάλειας των Βρυξελλών.

Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα και το Κέντρο Κρίσεων παρακολουθεί την κατάσταση.

Την προηγούμενη νύχτα η ομοσπονδιακή αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους στο μετρό, ενώ οι περιπολίες συνεχίζονται.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ερεύνησαν τους σταθμούς του μετρό: «Το πήραμε πολύ σοβαρά υπόψη, πραγματοποιήσαμε ελέγχους με αστυνομικούς σκύλους ικανούς να ανιχνεύουν εκρηκτικά που αποδείχθηκαν αρνητικοί, αλλά παραμένουμε πολύ προσεκτικοί.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή. Η εισαγγελία των Βρυξελλών άνοιξε έρευνα για να εντοπίσει τον ή τους δράστες αυτής της απειλής βομβιστικής επίθεσης».

Οι οδηγίες της αμερικανικής πρεσβείας

Από την πλευρά της η αμερικανική πρεσβεία στις Βρυξέλλες εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας, αναφέροντας ότι η αστυνομία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας ως απάντηση σε απειλή πιθανής επίθεσης στο μετρό που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 8 Μαρτίου.

Η Πρεσβεία καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, αν βρίσκονται μέσα ή κοντά στις Βρυξέλλες, να αποφεύγουν τα πλήθη, να διατηρούν χαμηλό προφίλ.

Επίσης, να έχουν πάντα επίγνωση του περιβάλλοντός τους, να παρακολουθούν τις ενημερώσεις των τοπικών μέσων και να ανατρέχουν στον ιστότοπο της πρεσβείας για τις πιο πρόσφατες ειδοποιήσεις και μηνύματα προς πολίτες των ΗΠΑ.

 Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα για τα «αντίποινα» του Ισραήλ στο Ιράν-Τι μας δείχνουν

Διεθνή / Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα για τα «αντίποινα» του Ισραήλ στο Ιράν-Τι μας δείχνουν

Δεν είναι σαφές αν επρόκειτο για ενέργεια κάποιου χάκερ ή για εσωτερική διαρροή, αλλά τα έγγραφα δείχνουν ότι τα σχέδια για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν είναι αρκετά προχωρημένα
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Πέιν: «Κοκτέιλ ναρκωτικών» είχε καταναλώσει ο τραγουδιστής των One Direction πριν τον θάνατό του

Διεθνή / Λίαμ Πέιν: «Κοκτέιλ ναρκωτικών» είχε καταναλώσει ο τραγουδιστής των One Direction πριν τον θάνατό του

Ο Πέιν είχε στο παρελθόν μιλήσει ανοιχτά για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε με την ψυχική του υγεία και την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς προσπαθούσε να διαχειριστεί την πίεση της διασημότητας
LIFO NEWSROOM
Financial Times για αμερικανικές εκλογές: Αυτά είναι τα κράτη που στηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ

Διεθνή / Financial Times για αμερικανικές εκλογές: Αυτά είναι τα κράτη που στηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ

Ποιες χώρες στηρίζουν την Κάμαλα Χάρις - Η στήριξη στον Τραμπ έρχεται κυρίως από αυταρχικά καθεστώτα, αλλά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει υποστηρικτές ακόμη και στο εσωτερικό της ΕΕ
LIFO NEWSROOM