Στα δικαστήρια η κόντρα της Disney με τον Ρον ΝτεΣάντις

Disney: Στα δικαστήρια η κόντρα της με τον Ρον ΝτεΣάντις Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Disney κατηγορεί τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις ότι οργανώνει μια εκστρατεία «κυβερνητικών αντιποίνων» εναντίον της.

Με την προσφυγή της Disney κατά του Ντε Σάντις κλιμακώνεται η διαμάχη μεταξύ του ομίλου και του Ρεπουμπλικάνου πολιτικού, ο οποίος έχει βλέψεις για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Στην προσφυγή της η εταιρεία εκφράζει την ανησυχία της και για νέα μέτρα που ενδέχεται να λάβει ο κυβερνήτης της Φλόριντα.

Η αρχή έγινε, όταν η Disney επέκρινε νομοσχέδιο της Φλόριντα που απαγορεύει τη συζήτηση για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου στα δημοτικά σχολεία της πολιτείας.

Ο ΝτεΣάντις κατηγορεί ότι μια ομάδα «ελίτ» επιβάλλει την προοδευτική της ιδεολογία στην κοινωνία, η οποία δεν τη δέχεται.
Στην προσφυγή της η Walt Disney Parks and Resorts κατηγορεί τον ΝτεΣάντις ότι ενορχήστρωσε μια πραγματική «εκστρατεία στοχευμένων κυβερνητικών αντιποίνων» εναντίον της για να την τιμωρήσει επειδή άσκησε το δικαίωμά της στην «ελευθερία της έκφρασης».

Αυτή η «εκστρατεία» πλέον «απειλεί τις εμπορικές δραστηριότητες της Disney, θέτει σε κίνδυνο το οικονομικό της μέλλον στην περιοχή και παραβιάζει τα συνταγματικά της δικαιώματα», σύμφωνα με την εταιρεία.

Disney VS ΝτεΣάντις: Το χρονικό της κόντρας 

Η εταιρεία προκάλεσε την οργή του κυβερνήτη πέρυσι, όταν επέκρινε το νομοσχέδιο για τη διδασκαλία σε παιδιά 9 ετών και κάτω θεμάτων που αφορούν τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, το οποίο οι επικριτές του αποκαλούν «Don’t say gay». Η απαγόρευση επεκτάθηκε αυτόν τον μήνα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Τον Φεβρουάριο ο ΝτεΣάντις ακύρωσε το ειδικό καθεστώς της Disney στην πολιτεία, αναστέλλοντας τη σχετική αυτονομία που είχε η εταιρεία από τη δεκαετία του 1960. Επίσης αναδιοργάνωσε το διοικητικό συμβούλιο της ειδικής περιφέρειας όπου βρίσκεται το Disney World, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερα θεματικά πάρκα, δεκάδες ξενοδοχεία και χώρους διασκέδασης.

Αυτό το διοικητικό συμβούλιο ήταν αρμόδιο για την επίβλεψη της εκμετάλλευσης της γης γύρω από το Disney World. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα έχει πλέον την εξουσία να διορίζει μέλη σε αυτό, κάτι που μέχρι πρότινος μπορούσαν να κάνουν μόνο οι ιδιοκτήτες γης στην περιφέρεια αυτή, μεγέθους 100.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η εταιρεία Disney έχει στην κατοχή της το μεγαλύτερο μέρος της γης εκεί.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα θεωρείται ο πιο σοβαρός αντίπαλος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία με τη «συμμορία των βρεφών» - Τουλάχιστον 10 μωρά νεκρά

Διεθνή / Σάλος στην Τουρκία με τη «συμμορία των βρεφών» - Τουλάχιστον 10 μωρά νεκρά

Η συμμορία των 47 ατόμων έστελνε βρέφη σε «δικά της» νοσοκομεία για να εξασφαλίσει χρήματα από σύστημα Υγείας της Τουρκίας - Νοσοκόμες παρίσταναν τις γιατρούς - Χορηγούνταν ακατάλληλα φάρμακα στα μωρά - Παραποιούνταν η αιτία θανάτου
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ήρωας»: Ένας 56χρονος έσωσε άγνωστο από ππνιγμό αλλά έχασε ο ίδιος την ζωή του στο Μπάλι

Διεθνή / «Ήρωας»: Έσωσε άγνωστο από πνιγμό, αλλά πνίγηκε ο ίδιος - Η σορός του εντοπίστηκε δύο ημέρες μετά

Ο Αυστραλός πήδηξε στη θάλασσα στις δυτικές ακτές του Μπαλί και διέσωσε έναν Γερμανό τουρίστα από πνιγμό, αλλά το κύμα τον παρέσυρε στα ανοιχτά κι έχασε τη ζωή του
LIFO NEWSROOM
Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM