Η Νέα Υόρκη ψήφισε νόμο κατά των διακρίσεων λόγω ύψους και βάρους

Νέα Υόρκη: Νόμος κατά των διακρίσεων λόγω ύψους και βάρους στην αναζήτηση στέγης και εργασίας Facebook Twitter
Η Βικτώρια Έιμπραχαμ αυτοαποκαλείται «ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των χοντρών ατόμων»/ Φωτ.: Instagram
0

Η Νέα Υόρκη ψήφισε νόμο που απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω ύψους και βάρους κατά την αναζήτηση στέγης και εργασίας. 

Η Βικτώρια Έιμπραχαμ η οποία ανακίνησε το θέμα των διακρίσεων, αποφοίτησε πέρυσι από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, έτοιμη να μπει στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με το CNN αυτοαποκαλείται «ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των παχύσαρκων ατόμων» και είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την υποβολή αίτησης για κάθε νέα εργασία.

«Μπαίνοντας σε μια συνέντευξη για δουλειά ως παχύσαρκη, είμαι ήδη σε μειονεκτική θέση», δήλωσε η ίδια. «Ξέρω ότι όποια και αν είναι τα προσόντα μου, το βάρος μου είναι ένα μειονέκτημα», προσθέτει.

Την Πέμπτη, όμως, το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης ψήφισε νομοσχέδιο που θα καθιστά παράνομες τις διακρίσεις λόγω ύψους και βάρους στη στέγαση, την απασχόληση και τα δημόσια καταλύματα.

«Ξέρω ότι τουλάχιστον όταν βρω δουλειά, αν αντιμετωπίζω αυτές τις διακρίσεις, έχω κάποιον να με στηρίζει. Έχω την υποστήριξη της κυβέρνησης, έχω νομική προστασία εκεί που δεν υπήρχε πριν», δήλωσε η Βικτώρια Έιμπραχαμ.

Μόνο έξι άλλες πόλεις και μία πολιτεία έχουν παρόμοιους νόμους που προστατεύουν τους Αμερικανούς από τις διακρίσεις λόγω ύψους και βάρους: Το Μπινγκχάμτον της Νέας Υόρκης, το Μάντισον του Ουισκόνσιν, η Ουρμπάνα του Ιλινόις, η Ουάσινγκτον, το Σαν Φρανσίσκο και η Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνιας και το Μίσιγκαν.

Οι διακρίσεις λόγω βάρους είναι ευρέως διαδεδομένες, αλλά πλήττουν περισσότερο τις γυναίκες, ιδίως τις έγχρωμες.

Οι γυναίκες που θεωρούνται παχύσαρκες κέρδιζαν 5,25 δολάρια λιγότερα ανά ώρα από τις γυναίκες που θεωρούνται φυσιολογικού βάρους, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ. Οι διακρίσεις με βάση το βάρος είναι επίσης συγκρίσιμες με τα επίπεδα των φυλετικών διακρίσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το American Journal of Public Health.

«Δεν πρόκειται μόνο για την προστασία των ανθρώπων στο χώρο εργασίας από διακρίσεις ή για την απόκτηση διαμερισμάτων, αλλά και για την αλλαγή της κουλτούρας», δήλωσε ο Σον Αμπρέου, δημοτικός σύμβουλος της Νέας Υόρκης και κύριος υποστηρικτής του νομοσχεδίου. Ο Σον Αμπρέου δήλωσε ότι μια εκδοχή του νομοσχεδίου υπήρχε πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του. Αλλά αφού αντιμετώπισε ο ίδιος διακρίσεις λόγω βάρους, ανέλαβε δράση.

«Μόλις πρόσφατα κάποιος που θεωρούσα φίλο μου ήρθε και με άγγιξε το στομάχι μου και μου είπε, "μεγαλώνουμε εκεί φίλε". Και αυτό απλώς τονίζει την τοξική κουλτούρα που υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν πρόκειται για ανθρώπους που έχουν βάρος πάνω από το μέσο όρο των συνομηλίκων τους», δήλωσε ο Αμπρέου.

Με πληροφορίες από CNN 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χωριό του Άγιου Βασίλη στη Λαπωνία είναι στην πραγματικότητα πολεμικό καταφύγιο

Διεθνή / Το χωριό του Άγιου Βασίλη στη Λαπωνία είναι στην πραγματικότητα πολεμικό καταφύγιο

Το ονειρικό χωριό του Άγιου Βασίλη στο Ροβανιέμι δημιουργήθηκε ως καταφύγιο και σε περίπτωση βομβιστικής επίθεσης κατά της Φινλανδίας, μπορεί να παρέχει ασφάλεια στους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Η αστυνομία στο Περού έβαλε τον... Γκριντς να κλέψει τα Χριστούγεννα εμπόρων ναρκωτικών

Διεθνή / Η αστυνομία στο Περού έβαλε τον... Γκριντς να κλέψει τα Χριστούγεννα εμπόρων ναρκωτικών

Η εθνική αστυνομική υπηρεσία του Περού κατέγραψε εικόνες με τον Γκριντς να τρέχει στη Λίμα και με μια βαριοπούλα κρεμασμένη στον ώμο του να κάνει έφοδο σε κρησφύγετο εμπόρων ναρκωτικών 
LIFO NEWSROOM