Στάση πληρωμών στις ΗΠΑ: Κίνδυνος να μην αποφευχθεί μέχρι την 1η Ιουνίου

Στάση πληρωμών στις ΗΠΑ: Κίνδυνος να μην αποφευχθεί μέχρι την 1η Ιουνίου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να βρεθούν σε κατάσταση στάσης πληρωμών την 1η Ιουνίου εάν δεν εξευρεθεί συμφωνία στο Κογκρέσο για να αυξηθεί το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους. 

Η ημερομηνία αυτή για τη στάση πληρωμών, η 1η Ιουνίου, είχε ανακοινωθεί από την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν στις αρχές Μαΐου και η ίδια επανέλαβε χθες Δευτέρα πως ισχύει, με βάση «τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που είναι πλέον διαθέσιμες». 

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον Τζο Μπάιντεν για να βρεθεί λύση στο ζήτημα του ορίου δανεισμού. 

Ο Κέβιν Μακάρθι δήλωσε τη Δευτέρα πως δεν υπήρξε πρόοδος στις μαραθώνιες συνομιλίες σε επίπεδο τεχνοκρατών το σαββατοκύριακο.

Στη δεύτερη επιστολή της στο Κογκρέσο σε ισάριθμες εβδομάδες, η κυρία Γέλεν προειδοποίησε εκ νέου πως αν δεν αυξηθεί το όριο δανεισμού (31,4 τρισεκ. δολάρια), θα προκληθεί «συνταγματική κρίση» και πιθανόν «οικονομική καταστροφή» για τις ΗΠΑ και πολλές άλλες οικονομίες σε διεθνές επίπεδο.

Στάση πληρωμών στης ΗΠΑ: «Σοβαρά δεινά στις αμερικανικές οικογένειες»

Η υπηρεσία προϋπολογισμού του Κογκρέσου προειδοποίησε επίσης την περασμένη εβδομάδα πως οι ΗΠΑ διατρέχουν «σοβαρό κίνδυνο» να κηρύξουν στάση πληρωμών μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου εάν δεν υπάρξει συμφωνία για την αύξηση του ορίου δανεισμού.

«Αν το Κογκρέσο δεν αυξήσει το όριο δανεισμού θα προκαλέσει σοβαρά δεινά στις αμερικανικές οικογένειες, θα βλάψει την ηγετική μας θέση παγκοσμίως και θα εγείρει ερωτήματα για τη δυνατότητά μας να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα εθνικής ασφαλείας μας», επέμεινε η κυρία Γέλεν στην νέα επιστολή της.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

Διεθνή / Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

 Μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να γδυθούν από τη μέση και πάνω για τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Τech & Science / Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Οι αλγόριθμοι του YouTube και κάποιων social media εξιδανικεύουν σωματότυπους και ενοχοποιούν τα παιδιά με αυξημένο βάρος σώματος - Ενδεικτικό το γεγονός ότι στη Βρετανία ένα στα 4 κορίτσια δεν είναι ευχαριστημένο με την εμφάνισή του
LIFO NEWSROOM