Το WhatsApp θα επιτρέπει επεξεργασία των μηνυμάτων- Αλλά με χρονικό όριο

Το WhatsApp θα επιτρέπει επεξεργασία των μηνυμάτων- Αλλά με χρονικό όριο Facebook Twitter
0

Οι χρήστες του WhatsApp θα μπορούν πλέον να επεξεργάζονται τα μηνύματα που έχουν στείλει, αλλά με χρονικό όριο. 

Όσοι χρησιμοποιούν το WhatsApp θα έχουν στο εξής τη δυνατότητα να τροποποιούν τα μηνύματά τους, αλλά μόνο για έως 15 λεπτά αφού τα έχουν στείλει, ανακοίνωσε η εφαρμογή. 

Το app, που ανήκει στη Meta, άρχισε να λανσάρει σταδιακά αυτή τη νέα λειτουργία, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως εντός των επόμενων εβδομάδων.  

Κάθε μήνυμα στο οποίο έχει γίνει επεξεργασία θα φέρει τη σχετική σήμανση, αλλά δεν θα εμφανίζεται το ιστορικό, έτσι ώστε ένας χρήστης να μην μπορεί να δει τι ανέφερε αυτό, προτού τροποποιηθεί. 

Όποιος επιθυμεί θα μπορεί να ενεργοποιήσει αυτή τη λειτουργία πατώντας πάνω στο μήνυμα και επιλέγοντας το «edit» από το μενού που θα εμφανίζεται. Έως τώρα, ο μόνος τρόπος να διορθωθεί ένα μήνυμα στο WhatsApp ήταν να διαγραφεί και να σταλεί ένα νέο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο παραλήπτης έβλεπε πως διεγράφη κάποιο μήνυμα. 

«Από τη διόρθωση ενός απλού ορθογραφικού λάθους, μέχρι την προσθήκη επιπλέον κειμένου σε ένα μήνυμα, με ενθουσιασμό σας δίνουμε περισσότερο έλεγχο στις συνομιλίες σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε παρατεταμένα πάνω στο σταλμένο μήνυμα και να επιλέξετε “edit” από το μενού, για έως 15 λεπτά αφού εστάλη», ανέφερε το WhatsApp στην ανακοίνωση. 

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έκανε ανάρτηση στο Facebook για την αλλαγή στο WhatsApp και έδωσε ένα παράδειγμα για τη διόρθωση των μηνυμάτων στο WhatsApp. Περίπου πριν από μια δεκαετία το Facebook έδωσε στους χρήστες τη δυνατότητα να επεξεργάζονται αναρτήσεις και σχόλια. Αντίθετα, το Instagram- που επίσης ανήκει στη Meta- επιτρέπει τη διόρθωση αναρτήσεων, αλλά όχι των σχολίων. 

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Τech & Science / Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα εμβόλια δεν σχετίζονται με τον αυτισμό, καθώς οι επιστήμονες αναζητούν την εξήγηση της αύξησής του στην παγκόσμια κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Η Meta ανακοίνωσε ότι σταματάει το fact-checking. Πώς θα ξέρουμε αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Τech & Science / Πώς θα γνωρίζουμε πλέον αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Το Facebook, το Instagram και το Threads παύουν να κάνουν fact-checking στις αναρτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τι σημαίνει αυτό για τα feeds και πώς μπορούμε να αποφύγουμε να πέσουμε θύματα παραπληροφόρησης;
LIFO NEWSROOM