Για κάποιους είναι ο «βασιλιάς» των καλοκαιρινών φρούτων και ήδη τα πρώτα καρπούζια έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Αλλά η επιλογή μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη.
Λογικά, πολλοί έχουν νιώσει απογοήτευση όταν- αφού έχουν κουβαλήσει ένα βαρύ καρπούζι μέχρι το σπίτι- το κόβουν και διαπιστώνουν ότι κάτι πήγε στραβά στην επιλογή. Η Σούζι Καράτσι, food blogger που έχει γράψει και βιβλίο με μεσογειακές συνταγές, λέει πως με τρεις απλές συμβουλές μπορεί να διαλέξει ο καθένας το τέλειο καρπούζι.
Το πρώτο tip έχει να κάνει με το μέγεθος και το βάρος. Αν σηκώνοντας το καρπούζι πιστεύετε ότι είναι βαρύ για το μέγεθός του, τότε είναι ζουμερό.
Η δεύτερη συμβουλή είναι το κλασικό χτύπημα του καρπουζιού. Όταν είναι ώριμο, ο ήχος είναι πιο βαθύς, σημειώνει η Σούζι Καράτσι.
Όμως, η πιο σημαντική συμβουλή είναι η τρίτη, σύμφωνα με τη food blogger. Αναζητήστε ένα καρπούζι που η φλούδα του είναι σκούρα πράσινη, αλλά έχει ένα κίτρινο ή κρεμ σημείο. Αυτό, εξηγεί η Σούζι Καράτσι, αποτελεί μια ένδειξη πως το φρούτο έμεινε για αρκετό καιρό στον ήλιο, μέχρι να ωριμάσει.
Use these three simple tricks to pick a sweet and tasty watermelon every time https://t.co/pDh4Noeuhe pic.twitter.com/dpaFniAbW1
— CNN International (@cnni) June 3, 2023