Εκλογές 2023 - Καρανικόλας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε περισσότερα δισεκατομμύρια σε απευθείας αναθέσεις

Εκλογές 2023 - Καρανικόλας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε περισσότερα δισεκατομμύρια σε απευθείας αναθέσεις Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Στοιχεία όσον αφορά τις απευθείας αναθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Σπύρος Καρανικόλας.

Σύμφωνα με τον κ. Καρανικόλα «όλες οι συμβάσεις και οι απευθείας αναθέσεις καταχωρούνται σε ένα κεντρικό ηλεκτρονικό μητρώο δημοσίων συμβάσεων».

Στο πλαίσιο αυτό, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «τα έτη 2020-22, δηλαδή σε περίοδο πανδημίας, που έπρεπε να δοθούν χρήματα σε ΜΕΘ εμβόλια και μάσκες, δαπανήθηκαν 6,7 δισεκατομμύρια [σε απευθείας αναθέσεις] και όχι 10 δισεκατομμύρια όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «τα χρήματα αυτά πέρασαν από το ελεγκτικό συνέδριο που έλεγξε τη νομιμότητα». 

«Την περίοδο 2018-19, χωρίς να έχουμε πανδημία, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε 8 δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεις. Άρα 6,7 δις ευρώ επί Νέας Δημοκρατίας και με πανδημία, 8 δις ευρώ επί ΣΥΡΙΖΑ χωρίς πανδημία. Αυτή είναι η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Γιατί ο κόσμος βγήκε στους δρόμους;

Newsroom / Τέμπη: Γιατί ο κόσμος βγήκε στους δρόμους;

Ποιος είναι ο πολιτικός αντίκτυπος των συλλαλητηρίων; Ποιοι είναι οι κερδισμένοι και ποιοι οι χαμένοι στις δημοσκοπήσεις; Τι θα είχε συμβεί αν στο ΠΑΣΟΚ και στο ΣΥΡΙΖΑ είχαν εκλεγεί ο Π. Γερουλάνος και ο Π. Πολάκης; Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τη σύμβουλο επικοινωνίας και εκδότρια του Fact News, Βίβιαν Ευθυμιοπούλου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ