Πούτιν: Είμαστε ανοιχτοί σε εποικοδομητικό διάλογο με όσους θέλουν την ειρήνη

Πούτιν: Είμαστε ανοιχτοί σε εποικοδομητικό διάλογο με όσους θέλουν την ειρήνη Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ανοιχτός σε «εποικοδομητικό διάλογο» εμφανίστηκε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους Αφρικανούς διαμεσολαβητές για την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι είναι «έτοιμος» για έναν «εποικοδομητικό διάλογο με όσους θέλουν την ειρήνη», χαιρετίζοντας την «ισορροπημένη προσέγγισή» της Αφρικής απέναντι στον πόλεμο.

«Χαιρετίζουμε την ισορροπημένη προσέγγιση των Αφρικανών φίλων μας απέναντι στην ουκρανική κρίση», δήλωσε ο Πούτιν, κατά την έναρξη της συνάντησης αυτής στην Αγία Πετρούπολη, στη βορειοδυτική Ρωσία.

«Είμαστε ανοιχτοί σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με όλους εκείνους που θέλουν την ειρήνη, η οποία βασίζεται στις αρχές της δικαιοσύνης και της συνεκτίμησης των νομίμων συμφερόντων των (ενδιαφερομένων) μερών», πρόσθεσε. 

Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες από τη Νότια Αφρική, τη Σενεγάλη, την Αίγυπτο, τη Ζάμπια, την Ουγκάντα, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τα νησιά Κομόρες συναντήθηκαν με τον Πούτιν στο κυβερνητικό Ανάκτορο Κονσταντινόφσκι του 18ου αιώνα μετά την επίσκεψή τους στο Κίεβο χθες, Παρασκευή.

Στο Κίεβο, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέκλεισε χθες κάθε πιθανότητα διαπραγμάτευσης με τη Ρωσία καταγγέλλοντας την "εξαπάτηση" της Μόσχας μεσούσης της αντεπίθεσης των ενόπλων δυνάμεών της, μετά τη συνάντηση που είχε με την αφρικανική αντιπροσωπεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Διεθνή / Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Το 2015 ξεκίνησε να εφαρμόζεται το σχέδιο - Πώς εξελίχθηκε η απολύτως μυστική επιχείρηση - Ο ρόλος άγνωστης γυναίκας στην πώληση των συσκευών στη Χεζμπολάχ - Οι κίνδυνοι και τα ρίσκα των Ισραηλινών
LIFO NEWSROOM
Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Διεθνή / Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέστρεψε δίνοντας σόου για τους φανατικούς του υποστηρικτές, με τον Έλον Μασκ να χοροπηδά επί σκηνής για να τον αποθεώσει - «Όπως έλεγα...», ξεκίνησε την ομιλία του - Ενός λεπτού σιγή και τέσσερις ήχοι καμπάνας για τον νεκρό και τους τραυματίες - Ακούστηκε και το Ave Maria
LIFO NEWSROOM