Το wewastetime είναι το μπλογκ μιας ομάδας φίλων που εργάζονται στο χώρο της αρχιτεκτονικής, του βιομηχανικού σχεδιασμού και της μόδας. Είναι απίστευτο πως κανείς μπορεί να κολλήσει για τα καλά με τις πρωτότυπες και συχνά απρόβλεπτες αναρτήσεις τους!
Ποιοί συμμετέχετε σε αυτό;
Οι εγκέφαλοι του εγχειρήματος είμαστε ο Χάρης, η Ούρσουλα και ο Βέρνερ. Ο Χάρης Λαλούσης (harisla) είναι αρχιτέκτονας, εργάζεται σαν video designer και σαν καθηγητής 3d και multimedia software σε ιδιωτική σχολή. Η Ούρσουλα Δημήτριου (overdo3) είναι αρχιτέκτονας, τελειώνει το διδακτορικό της στο Λονδίνο και διδάσκει design στο Goldsmiths και στην αρχιτεκτονική σχολή του Canterbury. O Βέρνερ Μαρίτσας (elasticeye) είναι free lance designer. Οι guest editors μας, ο Dejan Mrdja (9of7), η Danica Karaicic (cosinusdomina) και ο Λευτέρης Θεοδόσης (lft) είναι επίσης αρχιτέκτονες, ασχολούνται παράλληλα με το design και την μόδα και γράφουν από το Λονδίνο, το Βελιγράδι και την Βαρκελώνη αντίστοιχα. Η Alexandra Wagner είναι η μυστηριώδης editor μας και γι αυτό δεν θα αποκαλύψουμε το ρόλο της.
Πως σας ήρθε η ιδέα να δημιουργήσετε αυτό το μπλογκ;
Απλά κάποια στιγμή φάνηκε πιο εύκολο και πρακτικό να συγκεντρώσουμε σε ένα μπλογκ όλα αυτά που ανταλλάσαμε σε καθημερινή βάση μεταξύ μας. Σκοπός μας είναι να παρέχουμε ενδιαφέροντα και δημιουργικά ιντερνετικά διαλείμματα, ανατρέποντας την εικόνα του αρχετυπικού designer με τα καλοσχεδιασμένα ρούχα και το προβλέψιμο γούστο, υποκύπτοντας παράλληλα στην ακατανίκητη γοητεία που ασκεί η υποκουλτούρα, τα πολιτιστικά σκουπίδια, ο θάνατος, η ειρωνεία ,το σεξ, η προσβολή, η βία και το σαμποτάζ.
Με ποια κριτήρια κάνετε τις επιλογές σας;
Φροντίζουμε οι αναρτήσεις να είναι σχετικά καινούριες και ακυκλοφόρητες. Κυρίως προτιμούμε projects που στηρίζονται σε ενδιαφέρουσες ιδέες και όχι σε τεχνικά άρτιες εφαρμογές, είτε μιλάμε για ένα κτήριο ή ένα installation, ή ένα dildo. Μας αρέσει η τεχνολογία ως το μέσο που σκιαγραφεί το μέλλον –ακόμα και τη δυσοίωνη εκδοχή του- και όχι ως ένδειξη κοινωνικού status του παρόντος. Μας ενδιαφέρουν και οι αναδρομές στο παρελθόν, αρκεί να μην εξελίσσονται στο πλαίσιο μιας ηθικολογικής καλλιγραφίας. Και εκτιμούμε ιδιαίτερα εκείνους που μας θυμίζουν ότι το ωραίο είναι απόλυτα υποκειμενικό, άρα μονίμως διαπραγματεύσιμο.
Γιατί επιλέγετε να γράφετε στα αγγλικά; Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να υπάρχει και ελληνική έκδοση του μπλογκ;
Οι πηγές μας, οι περισσότεροι αναγνώστες μας, ακόμα και κάποιοι από τους συντάκτες του μπλογκ δεν είναι ελληνόφωνοι, άρα τα αγγλικά είναι μια κοινή βάση όλους. Η, αν θες, γιατί έτσι θα κάνουμε διεθνή καριέρα.
Ποια ήταν τα πέντε πιο δημοφιλή ποστ των τελευταίων μηνών;
Είναι τα πάρακάτω:
Τι ελπίζετε από αυτή σας την ενασχόληση;
Ελπίζουμε καταρχάς να αρέσει στους φίλους μας, και σε εκείνους που θα θέλαμε για φίλους μας. Και σε όσους είναι hot. Επίσης, ελπίζουμε σε ολοένα μεγαλύτερο αριθμό επισκέψεων: είναι ένας συνδυασμός ναρκισσισμού και ψυχολογίας παίκτη του play station, που περιμένει με αγωνία να δει αν έσκισε στο σκορ. Το σενάριο πάντως που θέλει ένα χόμπι να εξελίσσεται με το χρόνο σε κανονική απασχόληση, δεν μας πολύ-αφορά, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον: Το wwt είναι ο χώρος της προσωπικής μας δημιουργικής, ή ενίοτε καθόλου δημιουργικής εκτόνωσης, άρα χρειάζεται απόσταση από έννοιες όπως, ωράριο, κατανομή εργασίας, κόστος, κέρδος, κλπ.
Ποιο είναι το καλύτερο σχόλιο που σας έχουν κάνει;
Τα κείμενα μας είναι λακωνικά, γεγονός που αποθαρρύνει τα σχόλια. Το καλύτερο, μάλλον το πιο κολακευτικό, είναι από τον Jeremy Brautman του Design Bureau, που δήλωσε ότι μας παρακολουθεί καθημερινά. Hi Jeremy!
Έχετε στ' αλήθεια χρόνο για ξόδεμα, όπως υπαινίσσεται ο τίτλος του μπλογκ;
Μάλλον όχι, αλλά το κολοβάρεμα στο ίντερνετ είναι εθισμός, και οι σοβαροί εθισμοί δεν καταλαβαίνουν από υποχρεώσεις.
Μπορείτε να κάνετε ένα ποστ ειδικά για τους αναγνώστες της Lifo;
Αυτό το ποστ απευθύνεται στους αναγνώστες της Lifo και είναι password protected. Το password είναι: lovelifo
ι. Δείτε ακόμα περισσότερα στο wewastetime.wordpress.com/
σχόλια