Σε ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα για το «φουσκωμένο» έλλειμμα, την παλιά θέση του κατά της αναδιάρθρωσης, τον κύριο Παπακωνσταντίνου αλλά και τον κύριο Πάγκαλο απάντησε στην «Ώρα του Πρωθυπουργό» στη Βουλή ο κ. Λουκάς Παπαδήμος.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη θέση της Κομισιόν περί ελλείμματος ότι χωρίς καμία παρότρυνση ή υποχρέωση από την Κομισιόν και τη Γιούροστατ η ελληνική κυβέρνηση φούσκωσε τα ελλείμματα του 2008 και του 2009 με τα χρέη των νοσοκομείων, καταγράφοντας το σύνολο των μελλοντικών οφειλών και όχι μόνο τις ετήσιες πληρωμές. «Αποτέλεσμα αυτής της πράξης- είπε ο κ. Τσίπρας- ήταν να εκτιναχθεί το έλλειμμα από το 5% στο 12,75%». Στη συνέχεια ρώτησε για ποιο λόγο διατηρεί στην κυβέρνηση του «τον πιο αποτυχημένο υπουργό Οικονομικών από τη Μεταπολίτευση» ο οποίος όπως είπε κλείνει και συμφωνίες με εργολάβους.
Ο κύριος Τσίπρας «παρέλαβε» στη συνέχεια τον κύριο Πάγκαλο-του οποίου νωπές είναι οι δηλώσεις σε γαλλικό κανάλι- ρωτώντας ποια είναι η αρμοδιότητα του κ. Πάγκαλου στην κυβέρνηση και παρατηρώντας ότι «στην προηγούμενη κυβέρνηση η αρμοδιότητα του ήταν να συκοφαντεί και να καθυβρίζει την Αριστερά και τους λαϊκούς αγώνες». «Την ίδια αρμοδιότητα έχει και στη δική σας κυβέρνηση;» ρώτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στη συνέχεια σε όσα είπε ο κύριος Πάγκαλος για φασίστες, κομμουνιστές και μαλ…ες (ή ηλίθιους όπως ο ίδιος ο κ. Πάγκαλος θέλει τη μετάφραση). «Η θα τον εγκαλέστε ή θα τον έχετε δίπλα σας να καμαρώνει», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.(video από real.gr)
Ο κ. Παπαδήμος προσπέρασε την ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την κοφτή φράση «Δεν δέχομαι και δεν συμφωνώ με τους χαρακτηρισμούς που κάνατε για μέλη Υπουργικού Συμβουλίου» και σε ότι αφορά στην ερώτηση για το έλλειμμα είπε ότι «η εργασία για τα ελλείμματα έγινε με όσο το δυνατό αντικειμενικότερο τρόπο και ήταν σε συνεργασία με τη Γιούροστατ».
Σε ερώτηση που του έκανε ο κ. Τσίπρας σχετικά με την προηγούμενη θέση του που ήταν αντίθετη σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο κ. Παπαδήμος είπε ότι δεν είναι αντίθετος σε αναδιάρθρωση του χρέους, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου ως ιδιαίτερα επωφελή για τη χώρα ενώ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για το P.S.I, ίσως το πιο σημαντικό από αυτά που είπε ήταν ότι η Ελλάδα δεν δέχεται το αίτημα των δανειστών να διέπεται η συμφωνία από το αγγλοσαξονικό δίκαιο».
σχόλια