Μητσοτάκης: «Μπορούμε να χαράξουμε οδικό χάρτη για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών» με την Τουρκία

Μητσοτάκης: «Μπορούμε να χαράξουμε οδικό χάρτη για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών» με την Τουρκία Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Στην αυριανή συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, κάνοντας λόγο για ένα «θετικό κλίμα» τους τελευταίους μήνες.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι σκοπεύει να επιλυθεί η σημαντικότερη γεωπολιτική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που «δεν είναι άλλη από την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, δηλαδή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο». 

«Πιστεύω ότι και οι δύο με ισχυρή λαϊκή εντολή, να κάνουμε ένα πρώτο βήμα επανεκκίνησης Ελλάδας και Τουρκίας. Όπως έχω πει πολλές φορές δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε ένα διαρκές κλίμα έντασης. Έχουμε σημαντικές διαφορές με την Τουρκία, αλλά μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι θα χαράξουμε έναν οδικό χάρτη ώστε να μπορέσουμε να επιλύσουμε τη σημαντικότερη γεωπολιτική μας διαφορά, την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, δηλαδή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βίλνιους. 

Νωρίτερα, για το πράσινο φως της Τουρκίας στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δήλωσε ότι «η επαναβεβαίωση των βασικών αρχών της συμμαχίας είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ και θέλω να χαιρετίσω την επί της αρχής απόφαση της Τουρκίας και του προέδρου Ερντογάν να δεχθεί στους κόλπους της συμμαχίας την Σουηδία και ελπίζουμε πολύ σύντομα η φίλη Σουηδία να αποτελέσει το 32ο μελος της συμμαχίας».
 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα, δουλειά μας να μην σταματήσουμε στιγμή να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας

Πολιτική / Μητσοτάκης: Πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα, δουλειά μας να μην σταματήσουμε στιγμή να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που εισάγει αυστηρότερες ρυθμίσεις για την πώληση αλκοόλ και προϊόντων καπνού σε ανήλικους
LIFO NEWSROOM
Διεργασίες στην αντοπολίτευση για πρόταση μομφής – Επικοινωνία Φάμελλου με Ανδρουλάκη

Πολιτική / Διεργασίες στην αντιπολίτευση για πρόταση μομφής – Επικοινωνία Φάμελλου με Ανδρουλάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, σχετικά με το ζήτημα
LIFO NEWSROOM