Καύσωνας «Κλέων»: Συστάσεις για τη χρήση ρεύματος - Πότε ανοίγουμε και κλείνουμε το κλιματιστικό

Καύσωνας «Κλέων»: Συστάσεις για τη χρήση ρεύματος - Στους πόσους βαθμούς να είναι τα κλιματιστικά Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay
0

Μέτρα για την προστασία από τον καύσωνα «Κλέων» που φέρνει ακραίες συνθήκες στη χώρα προτείνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ, παράλληλα, κάνει και συστάσεις όσον αφορά στη χρήση των κλιματιστικών.

Σε σχετική του ανακοίνωση, το υπουργείο επισημαίνει πως λαμβάνονται όλα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις μέρες που θα είναι αυξημένες οι ανάγκες λόγω του καύσωνα «Κλέων».

Όπως τονίζεται, στις ακραίες συνθήκες «η συμμετοχή των καταναλωτών μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο» για την εξασφάλιση της ευστάθειας του συστήματος.

Καύσωνας «Κλέων»: Οι συστάσεις για ηλεκτρικές συσκευές και κλιματιστικά

Για την υποβοήθηση της ασφάλειας και της επάρκειας του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, συστήνονται τα εξής μέτρα στους ενεργειακούς καταναλωτές:

  • Λειτουργούμε τις ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήριο, σίδερο, φούρνο κ.λπ.) κατά προτίμηση τις μεταμεσημβρινές ώρες (14:00 – 18:00), όταν υπάρχει πληθώρα ηλεκτρικής ενέργειας και από τα φωτοβολταϊκά.
  • Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.
  • Κλείνουμε παράθυρα και μπαλκονόπορτες, όταν λειτουργεί κλιματισμός για να μειώσουμε τις απώλειες.

Καύσωνας «Κλέων»: Τι πρέπει να αποφύγουν οι πολίτες

Συστήνεται οι ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήριο, σίδερο, φούρνο κ.λπ.) να μην λειτουργούν μεταξύ 20:00 – 22:00.

Όπως εξηγεί το υπουργείο, το συγκεκριμένο δίωρο, το σύστημα δοκιμάζεται, καθώς η ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας κορυφώνεται και εκλείπει και η παραγωγή των φωτοβολταϊκών.

Επίσης, καλό θα ήταν να μην λειτουργούν τα κλιματιστικά στο δίωρο 20:00 – 22:00, «εφόσον από νωρίτερα έχουμε μειώσει τη θερμοκρασία του σπιτιού μας και η θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος αρχίζει να μειώνεται».

Δεν ξεχνάμε φώτα ανοιχτά ή συσκευές σε λειτουργία αδράνειας (standby).

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM