Σορός ορειβάτη που εξαφανίστηκε πριν από 22 χρόνια βρέθηκε σε παγετώνα στις Άλπεις

Σορός ορειβάτη που εξαφανίστηκε πριν από 22 χρόνια βρέθηκε σε παγετώνα στις Άλπεις Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Σε παγετώνα στις Άλπεις βρέθηκε η σορός ενός ορειβάτη, ο οποίος είχε εξαφανιστεί πριν από 22 χρόνια.

Αναλυτικότερα, ένας οδηγός βουνού ανακάλυψε προ ημερών σε παγετώνα της Αυστρίας μια σορό που, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, ανήκει πιθανότατα σε 37χρονο Αυστριακό ορειβάτη ο οποίος είχε εξαφανιστεί πριν από 22 χρόνια. Για την ακρίβεια βρέθηκε στις 18 Αυγούστου στον παγετώνα Σλατένκες στο Τιρόλο, σε υψόμετρο περίπου 2.900 μέτρων, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τοπική αστυνομία. Ένα σακίδιο πλάτης, που περιείχε μια τραπεζική κάρτα και μια άδεια οδήγησης, βρέθηκαν κοντά, γεγονός που οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον 37χρονο που είχε εξαφανιστεί το 2001.

Θα πραγματοποιηθούν αναλύσεις από δείγματα DNA για την επιβεβαίωση των στοιχείων. Τα αποτελέσματα αναμένονται «εντός λίγων εβδομάδων».

Το ρεκόρ λιωσίματος των πάγων που καταγράφεται από επιστήμονες στις Άλπεις, ως αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, φέρνει στο φως όλο και πιο συχνά λείψανα ανθρώπων που είχαν εξαφανιστεί πριν από δεκαετίες. Στα τέλη Ιουνίου, άλλα ανθρώπινα λείψανα είχαν εντοπιστεί στον ίδιο παγετώνα, ο οποίος κατέγραψε σημαντική μείωση (89,5 μέτρα) το 2021/22, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του αυστριακού Alpine Club.

Καθώς οι παγετώνες λιώνουν και συρρικνώνονται, τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπιστεί τα λείψανα και άλλων ορειβατών που χάθηκαν πριν από δεκαετίες. Στη γειτονική Ελβετία, τα λείψανα ενός 38χρονου Γερμανού ορειβάτη, ο οποίος είχε εξαφανιστεί το 1986, βρέθηκαν τον Ιούλιο στον παγετώνα Τέοντουλ.

Το 2015 βρέθηκαν τα λείψανα δύο Ιαπώνων, οι οποίοι σκοτώθηκαν στο Μάτερχορν κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας το 1970.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM