Πέθανε ο Steve Harwell, ιδρυτικό μέλος των Smash Mouth

Smash Mouth cofounder Steve Harwell dies aged 56 Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram/smashmouthofficial
0

Πέθανε ο Steve Harwell, ένας εκ των συνιδρυτών του συγκροτήματος "Smash Mouth" σε ηλικία 56 ετών, ύστερα από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Από το πρωί, οι γιατροί προειδοποιούσαν πως του απομένουν λίγες μέρες ζωής.

Ο Steve Harwell «πέθανε περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του και φίλους», όπως επιβεβαίωσε ο μάνατζερ των "Smash Mouth", Robert Hayes.

Ο τραγουδιστής λάμβανε ανακουφιστική αγωγή καθώς υπέφερε από νεφρική ανεπάρκεια και άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, «ήρεμα και άνετα», είπε ο Hayes.

Σε δήλωσή του στο Rolling Stone, αναφέρθηκε στη μακρά πορεία του Steve Harwell στη μουσική βιομηχανία, από την ίδρυση των "Smash Mouth" το 1994. 

Steve Harwell: Πέθανε το ιδρυτικό μέλος των Smash Mouth, σε ηλικία 56 ετών Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram/smashmouthofficial

«Ο Steve έχει αποσυρθεί από τους Smash Mouth εδώ και δύο χρόνια και το συγκρότημα συνεχίζει να περιοδεύει με τον νέο τραγουδιστή Zach Goode» δήλωσε ο Hayes αλλά συμπλήρωσε πως «η κληρονομιά του Steve θα συνεχίσει να ζει μέσα από τη μουσική. Με τον Steve, οι Smash Mouth πούλησαν πάνω από 10 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και βρέθηκαν στην κορυφή των charts με δύο νούμερο 1 hit singles, πέντε top 40 singles, τρία hot 100 singles, τέσσερα billboard 200 άλμπουμ και μια υποψηφιότητα για Grammy, για να μην αναφέρουμε τις εκατοντάδες επιλογές τραγουδιών για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές και φυσικά τις μουσικές συμμετοχές στο Shrek».

«Η εμβληματική φωνή του Steve είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές της γενιάς του. Αγαπούσε τους θαυμαστές του και λάτρευε τις εμφανίσεις. Ο Steve θα πρέπει να μείνει στη μνήμη μας για την ακλόνητη εστίασή του και την παθιασμένη αποφασιστικότητά του να φτάσει στα ύψη. Και το γεγονός ότι πέτυχε αυτόν τον σχεδόν ακατόρθωτο στόχο με πολύ περιορισμένη μουσική εμπειρία, κάνει τα επιτεύγματά του ακόμα πιο αξιοσημείωτα. Τα μόνα του εργαλεία ήταν η ακαταμάχητη γοητεία και το χάρισμά του, η ατρόμητα ριψοκίνδυνη φιλοδοξία του και τα κότσια του. Ο Στιβ έζησε μια ζωή στο 100%. Καίγοντας λαμπρά σε όλο το σύμπαν, πριν σβήσει».

Ενώ ο Harwell δεν είναι επίσημο μέλος των Smash Mouth από το 2021, αυτός και ο μπασίστας Paul Delisle είναι τα μόνα αρχικά μέλη της μπάντας που παρέμειναν σταθεροί στο μεγαλύτερο μέρος της πορείας του συγκροτήματος.

Steve Harwell: Η ίδρυση των "Smash Mouth" και η σημαντική καριέρα

Ο Harwell ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια ως ράπερ με το συγκρότημα F.O.S. (Freedom of Speech). Μετά τη διάλυση του γκρουπ, άρχισε να συνεργάζεται με τον φίλο του, ντράμερ Kevin Coleman το 1990. Αργότερα, συνεργάστηκε με τον κιθαρίστα Greg Camp και τον μπασίστα Paul Delisle

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Fush Yu Mang, κυκλοφόρησε το 1997 και ξεχώρισε το "Walkin' on the Sun", μια νούμερο ένα επιτυχία που έφτασε στο νούμερο δύο στο Hot 100 chart.

Το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος, το Astro Lounge του 1999, ενσωμάτωσε περισσότερα είδη μουσικής και το κομμάτι τους "All Star" ξεχώρισε και έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας τους. Το τραγούδι αποτέλεσε το soundtrack για πολλές ταινίες, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης ταινίας Shrek, και βοήθησε να γίνει το άλμπουμ τριπλά πλατινένιο. Η διασκευή τους στο "I'm a Believer" των Monkees ακούστηκε, επίσης, στην ταινία Shrek του 2001.

Αν και ο Harwell θεωρούνταν βασικό κομμάτι της επιτυχίας της μπάντας, ήταν επιρρεπής σε ξεσπάσματα επί σκηνής και τελικά αποχώρησε το 2021, ύστερα και από πολλά προβλήματα υγείας. Σε μια συναυλία το 2015, φέρεται να θύμωσε και να προκάλεσε επεισόδιο, ενώ το 2016 κατέρρευσε στη σκηνή και απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο, ενώ το συγκρότημα ολοκλήρωσε το σετ χωρίς εκείνον.

Αλλά ήταν ένα περιστατικό στις 9 Οκτωβρίου του 2021 που τον οδήγησε να αποσυρθεί από τη μουσική. Σε φεστιβάλ στη Νέα Υόρκη, ο Harwell καταγράφηκε σε βίντεο να μιλάει ακατάληπτα, να απειλεί το κοινό και να δείχνει το μεσαίο δάχτυλο στους θαυμαστές του. Ένας εκπρόσωπος του τραγουδιστή δήλωσε τότε στη New York Post ότι η οξεία εγκεφαλοπάθεια Wernicke, μια νευρολογική πάθηση, επηρέασε τις κινητικές λειτουργίες και τη μνήμη του Harwell.

«Ο Steve αντιμετωπίζει μακροχρόνια ιατρικά προβλήματα τα τελευταία οκτώ χρόνια και κατά τη διάρκεια της τελευταίας του εμφάνισης στη σκηνή, υπέστη πολλά συμπτώματα που συνδέονται άμεσα με την τρέχουσα ιατρική του κατάσταση» δήλωσε τότε ο εκπρόσωπος. «Από σήμερα, ο Steve θα αποσυρθεί από τους Smash Mouth για να επικεντρωθεί στη σωματική και ψυχική του υγεία».

Ο ίδιος, σε δήλωσή του, είχε εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στο κοινό και στα άλλα μέλη της μπάντας, γιατί τον βοήθησαν να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, και σημείωνε πως «προσπάθησα τόσο σκληρά να ξεπεράσω τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας και να παίξω μπροστά σας μια τελευταία φορά, αλλά δεν τα κατάφερα».

Με πληροφορίες από Rolling Stone

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Διεθνή / Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Το 2015 ξεκίνησε να εφαρμόζεται το σχέδιο - Πώς εξελίχθηκε η απολύτως μυστική επιχείρηση - Ο ρόλος άγνωστης γυναίκας στην πώληση των συσκευών στη Χεζμπολάχ - Οι κίνδυνοι και τα ρίσκα των Ισραηλινών
LIFO NEWSROOM
Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Διεθνή / Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέστρεψε δίνοντας σόου για τους φανατικούς του υποστηρικτές, με τον Έλον Μασκ να χοροπηδά επί σκηνής για να τον αποθεώσει - «Όπως έλεγα...», ξεκίνησε την ομιλία του - Ενός λεπτού σιγή και τέσσερις ήχοι καμπάνας για τον νεκρό και τους τραυματίες - Ακούστηκε και το Ave Maria
LIFO NEWSROOM